1. turnir do 11 in 17 let

V soboto, 5.10. 2024, je v Športni dvorani Medvode potekal 1. turnir do 11 in 17 let. V devetih kategorijah je nastopilo 91 igralcev.

Naš klub je zastopalo 21 igralcev, osvojili pa so tudi kar lepo število medalj!

Fantje v kategoriji do 11 let so nastopili v dveh jakostnih kategorijah, A in B. Zmagovalec v kategoriji A je postal Matic Knez Ogorelec (BK Ljubljana), na drugo stopničko se je povzpel Anže Žnidarič (BK Bit), tretje mesto pa je po treh setih osvojil Karlo Kroflič (BK Bit).

Zmagovalec v kategoriji B je postal naš David Podgoršek, drugo mesto je zasedel Mare Koželj (BK Bit), Mark Mlakar (BK Mengeš) pa je slavil kot tretji.

V kategoriji dvojic sta si zlato prisvojila  Karlo Kroflič in Anže Žnidarič (oba BK Bit). Premoč sta jima morala priznati Mathias Klemenčič in Taib Mustafić, klubska naveza ŠD Sele Vrhe. Lan Hribar in Erik Pavlin (oba BK Mirna) pa sta v polfinalu izgubila proti kasnejšima zmagovalcema in tako osvojila odlično tretje mesto. 

Pri dekletih se je na najvišjo stopničko povzpela naša Kim Pavčič, ki je v finalnem dvoboju v treh setih premagala drugo uvrščeno Zaro Varga (BK Mladost). Po napetem dvoboju za tretje mesto, si je bron priigrala Melani Söke (BK Mladost).

V kategoriji dvojic so se deklice pomerile v skupini. Najmočnejši sta bili Melani Söke in Zara Varga, stopničko nižje Kim Pavčič in Pija Sedej (BK Olimpija), bron pa sta si na domačem terenu priigrali Vita Notar in Brina Žagar (BK Medvode). 

Starejša dekleta so v kategoriji posamezno do 17 let tekmovanje pričele v petih skupinah. Spet je zmago slavila naša Teodora Milivojević, ki si je po petih tekmah, brez izgubljenega niza, suvereno priborila prvo mesto. V finalu je prikazala suvereno igro in premagala Isabelo Šeme (BK Bit). Boj za tretje mesto je potekal v Medvoških barvah med Mio Sketelj in Klavdijo Kadivec. Mia je v dveh setih povedla in si nadela bron. 

V kategoriji dvojic sta si prvo mesto priigrali Ula Gasior (BK Mengeš) in Laura Mataln Gerjevič (BK Ljubljana). Na drugo stopničko sta se povzpeli Lučka Perme in Nina Vidovič (BK Olimpija), tretji pa sta bili Mia Sketelj in Zarja Žlebnik (BK Ljubljana). 

V kategoriji dvojic sta si prvo mesto priigrali Ula Gasior (BK Mengeš) in Laura Mataln Gerjevič (BK Ljubljana). Na drugo stopničko sta se povzpeli Lučka Perme in Nina Vidovič (BK Olimpija), tretji pa sta bili Mia Sketelj in Zarja Žlebnik (BK Ljubljana). 

Starejši fantje so se v kategoriji dvojic najprej pomerili v štirih skupinah. Izmed devetajstih parov sta bila najboljša Miha Sučić in Maks Trampuž (BK Konex). Po napetih treh setih finalnega dvoboja, sta Tim Anzelj (BK Mirna) in Nejc Čerin (BK Bit) priznala premoč in se veselila na drugem mestu. V igri za tretje mesto, prav tako po treh setih, sta zmagala Aljaž Fujs in Jakob Rogič (BK Bit).

Najobsežnejša kategorija pa je bila kategorija fantov posamezno do 17 let, kjer je bilo prijavljenih kar 42 fantov. Finalne tekme so fantje odigrali, ko je večina gledalcev že zapustila dvorano, vendar kljub temu niso pokazali prav nič utrujenosti. Na koncu je zlato medaljo osvojil Maks Trampuž (BK Konex), ki je v izjemno napetem finalu v treh setih premagal Roka Strelca (BK Kungota). Oba sta prikazala izvrstno igro, a je Maks v ključnih trenutkih ohranil več zbranosti in mirnosti, kar mu je na koncu prineslo zmago. Tretje mesto in bronasto medaljo si je priboril Tim Anzelj (BK Mirna), ki je potrdil svoje mesto med najboljšimi tremi.

Zahvaljujemo se vsem staršem, ki so nam pomagali pri organizaciji turnirja, ter podjetju Merit International, ki nam je priskrbel prigrizke 🙂

Lina Pipan