2. turnir do 13 let

V soboto, 6.4. 2024 je pod vodstvom BK Konex potekal 2. turnir do 13 let, za posameznike in mešane dvojice. Naš klub je tokrat zastopalo kar 22 otrok, veliko naših igralcev pa je tokrat prvič nastopilo na turnirju. Spremljali sta jih Natalia Peshekhonova in Taja Pipan. Največ slave sta ponovno poželi Teodora Milivojevič in Mia Sketelj, v B kategoriji pa je drugo mesto osvojil Urh Podhraški.

Turnir se je pričel s kategorijo posamezno. Med dekleti sta v A delu nastopali le Teodora in Mia, med fanti pa Tim Jerkovič. Vsi ostali igralci so nastopali v B kategoriji. Vsi dečki, razen Urha, so žal izpadli že v prvem krogu tekmovanja. Urh pa je bil vse do finala neustavljiv, saj je vse nasprotnike premagal v dveh setih. V finalu mu je žal zmanjkalo koncentracije in tako je moral zlato medaljo prepustiti nasprotniku iz BK Bit. Po treh tesnih setih (15-12, 7-15, 15-12) je tako osvojil drugo mesto.

Med dekleti v B kategoriji je Tia Vodlan v prvem krogu tekmovanja po treh napetih setih osvojila svojo prvo zmago, v drugem krogu pa je žal naletela na prvo nosilko in tako žal izpadla iz tekmovanja. Taja Omanovič in Tiana Lukić sta žal izpadli že v prvem krogu, zelo dobro pa je svoje tekme odigrala Julija Jamšek Količ, ki si je uspela priboriti kar dve zmagi. Tako se je uvrstila v polfinale, tam pa je bila od nje žal močnejša Leila Sambolec – kasnejša zmagovalka turnirja.

V A kategoriji pa sta zablesteli Teodora in Mia. Mia se je brez težav uvrstila v polfinale, tam pa je naletela na Saro Bregar, ki je bila tokrat od nje močnejša. Nato je morala odigrati še bitko za bronasto medaljo in po treh težkih setih je medalja šla v njene roke. Teodora pa je svoj zmagovalni pohod brez izgubljenega seta nadaljevala vse do finala. Tam se je srečala s Saro Bregar in nas vse navdušila – Teodora se je zbrala in Saro porazila v dveh setih! Tako se je povzpela na najvišjo stopničko.

Igralci so se med sabo pomerili tudi v mešanih dvojicah. Tim in Julija sta žal izpadla že v prvem krogu, nekoliko bolje pa je kazalo drugima paroma. Mia je zaigrala skupaj z Rokom Haličem, Teodora pa z Borom Zaletelom. Mia in Rok sta iz tekmovanja izpadla v polfinalu, vendar sta nato uspela poraziti nasprotnike v boju za bron in Mia je tako osvojila svojo drugo medaljo. Teodora in Bor pa sta do finala prišla brez težjih dvobojev, v finalu pa je bila dvojica Bregar/Mašić žal močnejša od njiju. Tako sta osvojila drugo mesto.

Igralce sedaj 15.6. čaka državno prvenstvo, za katerega vsi že držimo pesti!

Za slike pa gre ponovno velika zahvala Niku Krizmaniću.

TajaP