3 zlate, 5 srebrnih in 2 bronasti medalji za Medvoščane

Na prvem turnirju do 13 in 17 let v tej sezoni so naš klub zastopali Eva Andejaš, Maša Oblak, Anže Breška, Luka Gartner, Tadej Jelenc, Matevž Kovačič, Jure Malenšek, Žiga Podgoršek, Jakob Sagadin, Timotej Ušeničnik in Lan Valenčak do 13 in Lina ter Taja Pipan, Gal Bizjak, Jaka Ivančič, Luka Podgoršek in Matic Trojanšek do 17 let.

Najboljši ekipni rezultat smo dosegli pri fantih posamezno do 13 let, saj smo imeli kar tri fante v polfinalu. Na koncu je bil najboljši od vseh Žiga Podgoršek, ki je finalu z rezultatom 22:24, 21:17, 21:19 premagal Timoteja Ušeničnika, v tekmi za tretje mesto pa je po treh setih Tadej Jelenc izgubil in osvojil četrto mesto. Ostali naši fantje se niso uvrstili iz skupine, čeprav jih je kar nekaj zasedlo ravno tretje mesto v skupini, kar pa žal ni bilo dovolj za napredovanje. Bomo pa s treningom izboljšali njihovo igro in bo naslednjič napredoval še kdo od njih!

Pri dekletih je najdlje prišla Eva Andrejaš, v četrtfinalu pa je žal naletela na prvopostavljeno Niko Bedič, ki si je v skupini privoščila spodrslaj in tako prehitro prišla na pot naši Evi. Kljub temu je Eva sposobna boja z Niko in bi ji lahko že na naslednjem turnirju vrnila za ta poraz. Naša druga tekmovalka Maša Oblak je v skupini žal izgubila eno tekmo preveč in se ni uvrstila v razigravanje za mesta.

Tudi v fantovskih dvojicah do 13 let so naši tekmovalci poskrbeli za lepe uvrstitve. Žiga in Timotej sta pokazala, da njuno medsebojno finale pomeni, da sta boljša od ostalih in se tako veselila nove turnirske zmage, v finalu pa jima je nasproti stal Tadej v paru z Markom Korošo (Kungota). Igra je bila zelo dobra za to starostno kategorijo, vendar Žiga in Timotej nista pustila, da pride do presenečenja in zmagala z 21:17, 21:18. Na 5. mesto se je uvrstil še en naš par in sicer Breška/Sagadin, kar je sigurno zelo dober rezultat zanju. Dvojici Vanlenčak/Malenšek in Kovačič/Gartner sta ostali v skupini, vendar bi se ob malce ugodnejšem žrebu vseeno lahko pomerili tudi v izločilnih bojih.

Pri dekletih je dvojice igrala samo Eva v paru z domačinko Shano Radženović. V skupini sta izgubili tekmo proti kasnejšima zmagovalkama Blazina/Korent, v polfinalu pa po napetih treh setih s koroško dvojico Mlinarič/Razgoršek. Sta se pa punci končno zbrali in zaigrali kot je treba v tekmi za tretje mesto, kjer sta si suvereno zagotovili tretje mesto in nove stopničke za naš klub.

V starejši kategoriji so najprej odigrali dvojice, najbolje se je odrezala Taja Pipan, ki je v paru z Marušo Vračar (Olimpija) brez izgubljenega niza osvojila prvo mesto. Mlajša Lina se je v paru s Špelo Alič (Olimpija) odlično borila proti starejšim tekmicam, na koncu pa na žalost ostala brez medalje in si priigrala četrto mesto.

Pri fantih sta najdlje prišla Gal Bizjak in Jan Babnik (BIT) in v finalu izgubila proti Gregorju Aliču in Blažu Smrkolju, čeprav sta ju v skupini že uspela premagati. Tretje mesto sta si na koncu vendarle priigrala še Jaka Ivančič in Simon Bambič (BIT), čeprav bi lahko z malce več zbranosti in napadalne igre v pravih momentih prišla tudi do boljšega rezultata. Luka Podgoršek in Matic Trojanšek žal nista prikazala najboljše igre in sta tako zasedla 5. mesto.

V igrah posamezno smo si priigrali dve finali, vendar obakrat osvojili samo srebro. Tako Taja kot Jaka, ki sta igrala v finalu sta izgubila predvsem zaradi utrujenosti, čeprav bi se lahko enakovredno borila proti svojima nasprotnikoma. Končno 6. mesto si je priigral Gal Bizjak. Matic Trojanšek je skoraj presenetil nosilca Aliča, vendar ga je malce prevež nervoze in trda roka v zadnjih točkah stalo precej boljše uvrstitve. Na koncu je osvojil 9. mesto, Luka pa 12. Pri dekletih je Lina igrala proti Špeli Alič in se po rezultatu 4:11 v drugem setu že vrnila na 19:19, ampak sta se naslednji dve točki zanjo končali malce nesrečno in je izgubila. Podobna zgodba se je zgodila še v naslednjem krogu proti Anji Jordan, kjer je bil spet rezultat 22:20 za nasprotnico, je pa potem suvereno premagala Kajo Škrban in si priigrala 13. mesto.

Na splošno so bili naši rezultati naših igralcev zelo dobri, vendar še vedno so določene pomanjkljivosti v igri vsakega posameznika, ki jih bomo poskusili odpraviti pred naslednjimi tekmovanji. Vseeno pa pohvale vsem nastopajočim in vsem staršem za potrpežljivost, saj je bilo odigranih več kot 300 tekem in smo zadnji zapuščali dvorano šele po 9. uri zvečer.