4 naslovi državnih prvakov se vračajo v Medvode

V Zgornji Kungoti je 3. in 4. februarja potekalo 67. člansko državno prvenstvo
Turnirja se je udeležilo 12 naših igralcev in uspelo jim je ponoviti lanski uspeh – osvojili so 4 naslove članskih državnih prvakov!
Med dekleti je ponovno zablestela Petra Polanc, ki je pometla z vso konkurenco in ubranila naslov državne prvakinje med posameznicami. Na močno tekmico je sicer naletela že v polfinalu, vendar ji je po treh napornih setih uspelo zbrati še zadnjih nekaj moči in tako si je priborila zmago proti Anji Blazini (BK Ljubljana). V finalu pa je zaigrala proti Kim Matovič (BK Konex), kateri pa ni prepustila niti seta. Petra se je tako zasluženo povzpela na najvišjo stopničko!
Med posamezniki pa je navdušil Jaka Ivančič, ki se je kljub močni konkurenci povzpel na vrhnjo stopničko. V polfinalnem dvoboju je po napeti tekmi izločil klubskega kolega Žigo Podgorška, ki mu zmage ni prepustil zlahka. V finalnem dvoboju pa smo spremljali tekmo med Jakom in Markom Korošo, ki je s seboj pripeljal polno tribuno navijačev iz Kungote. Jaka pritisku ni podlegel in po dveh setih je ubranil naslov državnega prvaka.
 
Med posamezniki je tretje mesto osvojil tudi Miha Ivančič, ki je v četrtfinalu izločil Gregorja Aliča (BK Olimpija). Za uvrstitev v finale pa mu je zmanjkalo le malo športne sreče, saj je po treh tesnih setih žal moral premoč priznati Marku Koroši.

Jaka pa je tokrat zablestel tudi v moških dvojicah, saj je v finalu skupaj z Miho Mastenom (BK Branik) nepričakovano premagal svojega brata Miho Ivančiča in Vida Koščaka (BK Mirna). Tako je osvojil svoj drugi naslov državnega prvaka. 
Med moškimi dvojicami pa je potrebno omeniti tudi Tadeja Jelenca, ki je zaigral z Nikito Peshehkonovom in Martina Cerkovnika v paru z Gašperjem Krivcem (BK Mirna). Fantje so v moških dvojicah pokazali odlično igro in osvojili tretje mesto.
Miha in Petra pa sta ponovno združila moči v mešanih dvojicah. V finalu sta se pomerila proti Galu Bizjaku, ki je zaigral skupaj s Kim Matovič (BK Konex). Miha in Petra sta s suvereno zmago ponovno stopila na najvišjo stopničko in tako je Miha osvojil naslov prvaka v mešanih dvojicah že sedmo leto zapored!

Zdaj ostaja le še vprašanje, kam bodo naši igralci shranili vse te pokale 🙂

Za slike se ponovno zahvaljujemo Niku Krizmaniču.

TajaP