6 igralcev na stopničkah na 1. turnirju do 13 in 17 let

V soboto 5.10. je v Ljubljani na BIT-u potekal prvi turnir do 13 in 17 let.

V kategoriji U13 so nastopili: Jakob Biber, Matic Cerar, Peter Kavčič, Jon Kovačič, Nik Mašić, Din Mašić, Žiga Stanič, Samo Stanovnik, Filip Štrovs, Tobija Šubic, Zala Koder Može, Lea Ickovski in Tijana Jovanovič.

Pri dekletih posamezno sta Zala in Tijana v skupini zabeležili vsaka po 2 zmagi, Lea pa je dobila 3 dvoboje. Žal kljub odlični igri nobeni od deklet ni uspel preboj iz skupine. Tijana in Lea sta skupaj zaigrali v paru in izgubili v četrtfinalu proti Livk/Šenica iz Mirne. Zala je združila moči z Izabelo Lever (ŠD Sele-Vrhe), se prebila iz skupine in žal obtičala v četrtfinalu.

Jon, Peter in Žiga so v skupinah zabeležili vsak po 2 zmagi, Filip in Tobija vsak po eno, Dinu in Niku, pa tokrat kljub veliki borbenosti ni uspelo zmagati nobene. Jakob, Matic in Samo so bili že postavljeni nosilci in jim ni bilo potrebno igrati skupinskega dela. Samo in Jakob sta oba morala priznati premoč nasprotnikoma v četrtfinalu (Ornik, Peshekhonov). Matic se je brez večjega napora uvrstil v finale, kjer pa ga je ustavil dobro razpoloženi Škrlj (BK Mirna). Čestitke za drugo mesto!

Pri fantovskih dvojicah sta se Peter in Jon z dvema zmagama prebila iz skupine, Nik in Tobija sta v skupini zabeležila eno zmago in en poraz. Jakob in Žiga (3/4) sta izgubila v četrtfinalu proti Mattias-Sedej (BK BIT), Peter in Jon sta prav tako osvojila 5-8 mesto, saj sta morala priznati premoč klubskemu kolegu Filipu, ki je združil moči z Anzeljem iz Mirne. Filip se je skupaj s soigralcem tudi v polfinalu srečal z Medvoščani in sicer Maticem in Samotom. Slednja sta brez izgubljenega niza slavila zmago v finalu in upravičila svoj položaj prvih nosilcev. Filip in Tim sta v boju za bron brez težav ugnala navezo Sedej-Mattias.  Čestitke za osvojeno zlato in bronasto kolajno!

V kategoriji do 17 let so barve našega kluba zastopali: Špela Ivanič, Lina Pipan, Kevin Lin Lenarčič, Blaž Jelenc, Jaka Perič Marovt, Timotej Ušeničnik, Urban Hudeček Šefic, Žiga Podgoršek, Rok Šantl, Tim Vrbec in Matic Žagar.

Špela je zabeležila eno zmago v skupini, a to žal ni bilo dovolj za preboj. Lina, postavljena druga nosilka, je brez težav odpravila Koman, Bedič v glavnem delu ter zaigrala v napetem in izenačenem finalu proti Jordanovi (BK Ljubljana), ki pa je bila tokrat boljša. Čestitke za 2. mesto! Lina je v dvojicah zaigrala skupaj s Špelo Alič (BK Olimpija). V polfinalu sta gladko odpravili navezo Koman-Novak, v finalu pa sta se po dramatičnih treh setih in podaljških, morali zadovoljiti z drugim mestom (Bedič-Jordan). Čestitke!

Pri fantih sta Tim in Rok v skupini zabeležila vsak po eno zmago, Maticu in Urbanu pa žal ni uspelo premagati nasprotnikov. Jaki, Blažu, Žigu in Timoteju je vse uspel preboj iz skupin. Blaž in Jaka sta se pomerila med seboj, slavil je Jaka, ki pa je v četrtfinalu klonil proti prvemu nosilcu Babniku. Žigo je po dveh zmagah ravno tako ustavil Babnik in sicer v polfinalu. Timotej je moral priznati premoč Koroši v osmini finala. Kevina pa je po dveh zmagah, v polfinalu ugnal Herman. Žiga in Kevin sta se tako v klubskem dvoboju spopadla za bronasto kolajno in po napetih treh setih je slavil Kevin. Čestitke tretje mesto!

Pri dvojicah Maticu in Urbanu ni uspel preboj iz skupine, Žiga in Timotej sta po dveh zmagah v skupini v četrtfinalu izgubila proti navezi Babnik-Grad. Rok in Blaž sta se z odlično borbenostjo ravno tako prebila iz skupine, v glavnem delu pa sta bila zanju premočna drugo-postavljena Mesarič-Počivašek. Kevin in Jaka sta se z dvema gladkima zmagama uvrstila v finale, kjer pa sta po treh setih klonila proti navezi Babnik-Grad. Čestitke za drugo mesto!

Naši igralci so domov odnesli kar precej odličij in tako uspešno odprli sezono tekmovanj. Vsi so pokazali odlično igro in veliko borbenost na igrišču. Čestitke vsem! Zdaj pa hitro nazaj pridno trenirat, za še uspešnejše rezultate v prihodnje!

Ana Marija