Matic Cerar najuspešnejši na DP do 13 let

V soboto, 15.5.2021 je v BIT centru potekalo državno prvenstvo do 13 let. Naš klub so na tekmovanju zastopali: Matic Cerar, Anej Cergolj, Din Mašić, Nik Mašić, Tilen Jelenc, Naj Sešek, Ian Vidic in Hana Breznik.

Pri disciplini fantje posamezno, se je iz skupin uspelo prebiti le Dinu in Niku, ki pa sta morala priznati premoč svojim nasprotnikom v prvem kolu rednega tekmovanja. Anej, Tilen, Naj in Ian so pokazali borbenost in željo po zmagi, ampak žal to ni bilo dovolj za napredovanje. Matic Cerar je bil kot prvo postavljen nosilec avtomatsko uvrščen v redni del. Uspel je priti vse do finala, kjer je zopet pokazal zakaj je favorit in v dveh setih premagal Nikito Peshekhonov (21:10, 21:16). Skupaj z Nikito sta združila moči v disciplini dvojic, kjer sta imela v polfinalu z domačimi igralci nekaj težav, vendar na koncu obrnila igro sebi v prid in z zmago ( 21:18, 18:21, 21:18) napredovala v finale. Tam sta v dveh setih ugnala navezo Anzelj/Čerin in pokazala, da sta skupaj najmočnejša igralca v kategoriji do 13 let. Nik Mašić/ Rok Strelec ter Din Mašić/Tilen Jelenc so se prebili skozi prvo in drugo kolo in si zagotovili mesto med 8. najboljšimi pari, v četrtfinalu pa so priznali premoč svojim nasprotnikom. Naš najmlajši par Naj Sešek/Ian Vidic je v drugem kolu klonil najmočnejši navezi Cerar/Peshekhonov.

Naša edina predstavnica punc do 13 let je bila Hana Breznik, ki si v svetu tekmovanj še nabira izkušnje. V disciplini ženskih dvojic se je borila ob strani z Elo Zukanović, pri mešanih dvojicah pa je bil njen partner Anej Cergolj, za katerega je bil to prvi turnir. Želja po zmagi na žalost ni bila dovolj, je pa definitivno dobra izkušnja in odskočna deska za prihodnost.

Pri disciplini mešanih dvojicah se je Din Mašić s Sati Tarkuš ( BK Karizma) prebil skozi prvo kolo do četrtfinala, kjer sta v dobri igri izgubila proti domačinom ( Mattias/Šeme). Naš najboljši igralec, Matic Cerar se je podal še po tretjo zlato kolajno, tokrat s Tinkaro Alič ( BK Olimpija), vendar sta v finalu, po dolgi in napeti igri izgubila proti navezi Peshekhonov/Horvat ( 21:13, 19:21, 21:18).

Čestitke vsem udeležencem!

Matic s svojima pokaloma ter medaljami