Cerar z bronom z Mirne

Pretekli vikend je na Mirni potekal 2. turnir do 15 let v sezoni 2021, iz našega kluba pa se je tekmovanja udeležilo 8 tekmovalcev. Naš klub so zastopali Matic Cerar, Tilen Jelenc, Ožbej Krašna, Nikita Peshekohonov, Samo Stanovnik in Adam Starman Alič pri fantih ter Lea Ickovski in Zala Koder Može pri dekletih.

Najprej velja omeniti, da je bil to prvi turnir za slovensko lestvico za Ožbeja in Adama, ki sta več ali manj nabirala izkušnje, Adam pa je tudi okusil slast zmage, saj je premagal enega od svojih dveh nasprotnikov v skupini. Eno zmago v skupini je dosegel tudi Tilen, vendar to ni bilo dovolj za napredovanje iz skupine. Brez večjih težav sta se iz skupine z dvema zmagama uvrstila Matic in Nikita ter se v izločilnih dvobojih pridružila Samu, ki je bil kot nosilec že uvrščen v izločilne boje.

Vsi trije so v dveh setih zmagali v osmini finala, v četrtfinalu pa je bil za Nikito useoden končni zmagovalec Škrlj (Mirna). Samo in Matic sta tekme četrtfinala dobila po 3 setih, pri Samu je nasprotnik že 5x imel zaključno žogo za zmago, vendar se je Samo vseeno rešil. V polfinalu sta naša fanta žal izgubila proti Mirnčanom, ter se spopadla v tekmi za 3. mesto. Tokrat je bil po novih treh setih boljši Matic in tako osvojil eno medvoško medaljo na tekm turnirju.

Pri dekletih sta tako Zala in Lea osvojili drugo mesto v skupini s po eno zmago in enim porazom, vendar to ni bilo dovolj za napredovanje med najboljših 8. Še malce več treninga in približali se bomo tem mestom, upamo da že na državnem prvenstvu.

V mešanih dvojicah smo imeli dva para v četrtfinalu in sicer Matic Cerar z Mio Gleich (Branik) in Samo/Zala. Lea s soigralcem Nejcem Čerinom (BIT) žal ni prišla iz skupine.

Vse rezultate tega turnirja najdete na povezavi: https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament/matches?id=5A9562DD-110B-40B4-86C7-8EB4CB8882A4&d=