DRŽAVNI PRVAKI SO POSTALI MIHA IVANIČ, MIHA IVANČIČ IN PETRA POLANC

Pretekli vikend se je odvijal vrhunec sezone na domačih tleh. Na sporedu je bilo člansko državno prvenstvo, ki ga je organiziral badmintonski klub Olimpija. Nastopilo je kar nekaj naših tekmovalcev, imeli smo nekaj svojih favoritov, ki so svoje delo opravili z odliko. Na tekmovanju so za naš klub igrali: Miha Ivanič, Miha Ivančič, Petra Polanc, Martin Cerkovnik, Tej Kolar, Taja Cerkovnik, Jaka Ivančič, Rok Jerčinovič, Grega (Gustl) Šuštar, Jaka (Preklca) Ivančič in Gal Bizjak.

V soboto so bile na sporedu tekme kvalifikacij in vsi preostali krogi vključno s četrtfinalom. Kar nekaj naših igralcev je zabeležilo zmage, v odločilne nedeljske boje pa so se kot polfinalisti uvrstili sledeči. Petra Polanc med posameznicami, v dvojicah skupaj z Niko Arih (BK Mirna) in v mešanih parih skupaj z našim Miho Ivančičem. Miha Ivanič  in Martin Cerkovnik sta se uvrstila v polfinale med posamezniki in skupaj v dvojicah. Velja pa omeniti še nekaj četrtfinalnih uvrstitev naših igralcev. Med posamezniki je to uspelo Mihi Ivančiču in Teju Kolarju, v moških dvojicah sta bila četrtfinalista Rok Jerčinovič in Grega (Gustl) Šuštar ter Miha Ivančič v paru z Gašperjem Krivcem (BK Mirna). V ženskih dvojicah sta se v četrtfinalu odlično borili Taja Cerkovnik in Maruša Vračar (BK Olimpija), medtem ko je v mešanih dvojicah še eno četrtfinale zabeležil Miha Ivanič v paru z Niko Koncut (BK Mladost).

V nedeljo se je tekmovanje začelo z igro mešanih dvojic, kjer sta nam Miha in Petra brez večjih težav priborila prvo finale. Tekmovanje se je nadaljevalo z igro moških posamezno, kjer je Miha Ivanič pokazal, da ga bo tokrat težko ustaviti. Suvereno je z rezultatom 21:13, 21:12 odpravil lanskoletnega prvaka Matevža Bajuka (BK Mirna). Martin Cerkovnik je v drugem polfinalu zaigral proti Andražu Krapežu (BK Bit) in zaradi svoje borbenosti in nepopustljivosti uspel dobiti drugi set. V tretjem ni imel več možnosti, a si za prikazano igro zasluži vse čestitke. Naslednja je odšla na igrišče Petra Polanc. Nasproti ji je stala Ema Cizelj (BK Mirna). V prvem setu Petra ni uspela prenesti ustrezne taktike v igro, a ni popustila in v drugem in tretjem setu zaigrala bolje, taktično pravilno in borbeno kot ona najbolje zna. Tako je tekmo obrnila v svojo korist in klubu priigrala še tretje finale. Na sporedu smo imeli še dve polfinali, in sicer v igri moških in ženskih dvojic. Martin in Miha sta se pomerila z dvojico Bajuk/Šemrov (BK Mirna), bila v obeh setih dokaj enakovredna nekje do polovice, pote pa sta nasprotnika potegnila in tekmo dokaj varno pripeljala do konca. Bolje je šlo Petri v paru z Niko Arih (BK Mirna), ki sta proti kasnejšima zmagovalkama, sestrama Šalehar (BK Kočevje), uspeli dobiti prvi niz in v drugem že vodili z 16:13. Vendar pa se za ženske dvojice spodobi, da se tekmovanje potegne v tretji set in tako je bilo tudi tokrat. V tretjem setu sta bili Šaleharci močnejši in slavili z rezultatom 21:16. Finalni obračuni so se začeli z igro mešanih dvojic. Petra in Miha sta zaigrala proti izkušenima Luku Petriču (BK Mladost) in Urški Polc (BK Kungota). Prvi set sta izgubila tesno z rezultatom 20:22, a bila toliko bolj suverena v drugem, ki sta ga dobila z 21:16. Tretji set so bili igralci ves čas izenačeni, prikazali pa so lepo igro tako na eni kot na drugi strani. Na koncu sta naša igralca uspela narediti niz točk in tako sta se lahko zasluženo veselila svojega prvega naslova državnih prvakov. Vendar pa časa za rajanje ni bilo, saj je že v naslednjem finalu na igrišče stopil Miha Ivanič v igri posameznikov. Nasproti mu je stal Andraž Krapež (BK Bit). Miha je bil izredno osredotočen, zbran in neomajen od prvega servisa pa vse do zadnje točke. Prikazal je odlično igro in lahko rečemo, da tokrat na celem turnirju niti enemu ni pustil blizu. V finalu je tako gladko odpravil še Krapeža. Zmagal je z rezultatom 21:10, 21:8. Tudi tega naslova nismo mogli dolgo slavit, saj smo imeli na sporedu še finale med posameznicami. Petra se je pomerila s Kajo Stanković (BK Ljubljana). Fizično dobro načeta Petra je še enkrat več pokazala kako se je treba boriti. Od sebe je dala vse atome moči, ponovno so jo grabili krči, vendar je borbala vse do sredini tretjega seta, ko pa ni bila več kos nasprotnici. Kaja je tako ponovno slavila med posameznicami, zagotovo pa bo tudi za Petro prej ali slej prišel naslov tudi v tej disciplini.

Tako, letošnje državno prvenstvo je za nami. Tokrat so bili rezultati res odlični. Naši igralci so osvojili 2 naslova, eno drugo mesto in še tri bronaste medalje. Zaslužijo si vse čestitke. Vse čestitke in veliko zahvalo od mene in igralcev pa si zaslužijo naši navijači. Brez vas bi bilo bistveno težje, carji ste, hvala!