Državno prvenstvo do 11 in 15 let

V nedeljo, 7.5.2017, se je na BIT-u v Ljubljani odvilo državno prvenstvo do 11 in 15 let, kjer smo bili daleč najbolj zastopan klub po številu tekmovalcev. Skupaj nas je bilo kar 31 – 28 tekmovalcev in 3 trenerji (Luka Čaleta, Matic Ivančič, A.M. Šetina).

V kategorij do 11 let nas je zastopalo 14 fantov : Jakob Biber, Anže Breška, Matic Cerar, Luka Gartner, Gaber Grebenc, Žiga Janhuba, Tadej Jelenc, Jon Kovačič, Vid Lazar Šušteršič, Jure Malenšek, Žiga Stanič, Samo Stanovnik, Filip Štrovs, Lan Valenčak in 3 dekleta: Lea Ickovski, Tijana Jovanovič ter Brina Razoršek.

Jakob, Anže, Jure, Žiga S., Samo, Filip in Lan so v skupini vsi zabeležili po eno zmago, a to žal ni bilo dovolj za preboj iz skupine. Žiga S. je bil zelo blizu dvema zmagama v skupini, vendar je na koncu izgubil po tesnih treh setih. Matic in Tadej sta se brez večjih težav uvrstila iz skupine v nadaljni boj za najvišja mesta. Matica je v četrtfinalu ustavil premočan Vid Koščak (BK Mirna), Tadej pa se je z veliko borbenostjo prebil vse do finala kjer mu je ravno tako Koščak preprečil osvojitev naslova državnega prvaka. Tadej je tako postal državni podprvak! Čestitke Tadej!

Nobeni od deklet žal ni uspelo zabeležiti zmage v skupini, a glede na to, da vse trenirajo šele prvo leto, so pokazale zelo dobro igro, ter si nabrale nekaj izkušenj za prihodnja tekmovanja. Pridno delo na treningu še naprej in še kakšen turnir več, pa bodo tudi zmage prišle!

V disciplini fantovskih dvojic so nastopili pari: Matic C./Tadej J., Filip Š./Jure M., Gaber G./Vid L. Z., Anže B. /Luka G., Žiga J./Žiga S., Lan V./Samo S., Jon K./Mežnaršič (BK Mirna). Lan in Samo sta zmagala 2 tekmi in se po napetih treh setih uvrstila v četrt finale, kjer sta bila zanju premočna kasnejša prvaka Koščak/Križman (BK Mirna). Matic in Tadej sta izgubila šele v polfinalu proti že prej omenjeni dvojici iz Mirne in za Medvode priigrala bronasto medaljo! Čestitke fanta!

Lea I. in Brina R. sta skupaj nastopili v disciplini dekliških dvojic in takoj prvo tekmo naleteli na prvi nosilki in končni zmagovalki Blazina/Korent (BK Ljubljana).

Pri mešanih dvojicah so nastopili: Matic C./Tinkara Alič (BK Olimpija)in  Tadej J./Vedna Halič (BK Kungota). Tadej in Vesna sta zmagala prvo kolo, v četrtfinalu pa sta ju ustavila drugo-postavljena  Kotnik/Korent (BK Ljubljana). Slednja sta bila ravno tako premočna za našega Matica in Tinkaro, ki sta po dveh zabeleženih zmagah, proti njima izgubila v polfinalu in si priigrala bronasto medaljo! Čestitke Matic in Tinkara!

Fantje in dekleta so pokazali odlično borbenost ter željo po zmagi in ker je bil to za večino izmed njih eden izmed prvih turnirjev, jih je potrebno zelo pohvaliti!

 

V kategoriji do 15 let je barve našega kluba zastopalo 9 fantov: Gal Bizjak, Urban Hudeček Šefic, Blaž Jelenc, Gaj Lasič, Kevin Lin Lenarčič, Nejc Pele, Žiga Podgoršek, Rok Šantl, Matic Trojanšek in 2 dekleti: sestri Taja in Lina Pipan.

Pa da tokrat začnem z dekleti; Lina je gladko premagala dve nasprotnici a izgubila proti Maruši Vračar (BK olimpija) kar ji je preprečilo napredovanje iz skupine. Taja je pristala v zelo močni skupini, kjer je ravno tako najprej ugnala 2 nasprotnici in na koncu po dramatičnih treh setih na žalost izgubila proti zelo razpoloženi, kasnejši državni prvakinji, Nike Brajkovič (BK Bit), kar jo je stalo odličja.

Pri fantih posamezno sta po eno zmago zabeležila Blaž in Urban, Gaj je bil ravno tako zelo blizu zmagi, a je na žalost izgubil po treh setih. Iz skupine so se brez težav uvrstili Gal, Kevin Lin in Matic. Žiga je imel za preboj iz skupine malo več dela, v glavnem delu je premagal še enega nasprotnika in se prebil vse do četrtfinala, kjer je bi zanj premočan precej višji Babnik (BK Bit). Naj omenim da Žiga nastopa šele prvo leto do 13 let in je zanj to zelo lep uspeh in upam da tudi motivacija za naprej, bravo Žiga! Babnik je ravno tako na koncu ugnal Matica, a šele v polfinalu. Matic je bil v prvem kolu boljši od Kevina, Gal pa je v četrtfinalu naletel na kasnejšega državnega prvaka Mastena (BK Branik). Bravo Matic za bronasto medaljo!

Taja je v dvojicah zaigrala skupaj z Marušo Vračar (BK Olimpija), Lina pa s Špelo Alič ravno tako BK Olimpija. Taja in Maruša sta gladko odpravili prvi nasprotnici, v polfinalu pa sta se sestri Pipan borili vsaka na svoji strani mreže. Po treh setih je bila boljša starejša sestra Taja z Marušo, ki si je po napetem 3-setnem finalnem obračunu, kakor se za ženske dvojice spodobi, skupaj z Marušo priigrala naslov državne prvakinje!! Čestitke punce za odličja!

Fantje so zaigrali v navezah: Matic T./Miha Masten (BK Branik), Gal B./Jan Babnik (BK Bit), Žiga P./Kevin Lin L., Urban H. Š./Rok Š. ter Gaj L./Blaž. J. Gaju in Blažu je kljub požrtvovalnosti in dobri igri na koncu malček zmanjkalo za preboj v četrtfinale, ravno tako sta v prvem kolu žal izgubila Urban in Rok, peta nosilca sta bila zanju premočna. Kevin in Žiga sta po prvi zelo izenačeni tekmi, ki se je končala v njuno korist, napredovala v četrtfinale, kjer  sta bila od njiju boljša prvo-postavljena Herman/Zupančič. Matic je skupaj z Miho gladko dobil prvo tekmo, že v drugem kolu pa sta se pomerila z Galom in Janom. Boljša sta bila Matic in Miha, ki sta se brez izgubljenega seta uvrstila v finale. Po napetem dvoboju proti prvima nosilcema, sta osvojila naslov državnih prvakov!! Fanta, čestitke!

Mešane dvojice so sestavljali: Gal B./Zala Žuran (BK Branik), Matic T./Taja P. in Kevin Lin L./Lina P. Kevin in Lina sta izgubila v prvem kolu, Matic in Taja sta se po prvi gladki zmagi v naslednjem kolu pomerila z Galom in Zalo. Po izredno izenačeni tekmi in dolgih točkah, sta slavila slednja. Gal in Zala sta v polfinalu premagala prvo-postavljeno navezo Zupančič/Vračar in se tako uvrstila v boj za zlato kolajno. V finalu sta po dolgih treh setih na koncu morala priznati premoč paru Brajkovič/Babnik in tako postala državna podprvaka v mešanih dvojicah, čestitke!

 

Končni izkupiček državnega prvenstva sta tako 2 naslova državnih prvakov, 2 srebrni in 4 bronaste medalje!! Vsi Medvoščani so prikazali borbeno igro in dali vse od sebe, kar se je lepo videlo na igrišču. Vsi lepo pohvaljeni! Upamo da so naši igralci na igrišču čim bolj uživali in se imeli fino hkrati pa jim je tekmovanje služilo kot nova izkušnja, za v prihodnje. Malo počitka, potem pa po novo motivacijo in še bolj zagnano na trening, da bodo rezultati še boljši in veselje ter zadovoljstvo še večje!

 

Ana Marija Šetina