Državno prvenstvo do 11 in 19 let

V nedeljo, 15.10. 2023, je v Športni dvorani Medvode potekalo državno prvenstvo do 11 in 19 let, na katerem se je za naslov prvaka borilo 76 igralcev. V kategoriji do 11 let smo bili žal deležni nekoliko manjšega števila udeležencev, med sabo so se namreč pomerili le 4 pari mešanih dvojic, ženskih dvojic pa zaradi nezadostnega števila prijav nismo mogli izpeljati.

V najmlajši kategoriji so nas zastopali Erazem Kamin, Luka Kubelj, Ažbe Kvas, Tim Simončič in samo ena deklica – Kim Pavčič. Ravno kim pa je osvojila najboljši rezultat med našimi najmlajšimi. V skupini je namreč premagala vse 3 nasprotnice, pri čemer je dve tekmi odigrala na kar tri dolge sete. To ji je prineslo uvrstitev v polfinale tekmovanja, kjer pa je žal borbo za finale izgubila – ponovbo po treh setih. Med dečki je uspelo priti iz skupine le Ažbetu, za kar mu čestitamo!

V kategoriji do 19 let so igralci pričeli z igrami mešanih dvojic, pri katerih se je Žiga Podgoršek skupaj z Niko Bedič (BK Mladost), brez večjih težav uvrstili v finale. Nekaj več napetosti pa je bilo potem v finalnem dvoboju, ki sta ga proti Anji Blazini in Vidu Koščaku odigrala na tri sete. Na koncu sta zmago slavila Anja in Vid, Žiga pa je skupaj z Niko postal državni podprvak. Zelo dobro je kazalo tudi Tadeju Jelencu, ki se je skupaj z Ariano Korent (BKL) uvrstil v polfinale, kjer pa sta morala premoč priznati kasnejšim državnim prvakom.

Pri fantih posamezno se je v finale brez izgubljenega seta uvrstil naš Tadej Jelenc, Žiga Podgoršek pa je že v polfinalu naletel na Marka Korošo. Fanta sta odigrala napeto tekmo, ob koncu katere je zmago slavil kasnejši državni prvak Mark Koroša. Tadej se je v finalu proti Marku boril do konca, a je bil Mark vseeno močnejši. Tretje mesto pa je poleg Žiga osvojil tudi Nikita Peshekhonov, katerega je po dveh setih izločil klubski kolega Tadej. Omeniti pa moramo tudi Matica Cerarja in Lana Valenčaka, ki sta žal izpadla že v prvem krogu tekmovanja, vendar sta na igrišču pokazala pravo borbenost

Med moškimi dvojicami je bilo nekoliko manj napeto, saj sta se dvojici Koroša (BK Kungota) in Podgoršek ter Jelenc in Koščak (BK Mirna) brez težav uvrstili v samo finale turnirja. Tam sta bila Žiga in Mark v dveh setih močnejša od nasprotnikov in Žiga je ubranil svoj lanski naslov državnega prvaka v moških dvojicah do 19 let.

Več podrobnosti o rezultatih pa tukaj.

Čestitam vsem zmagovalcem, hkrati pa se zahvaljujem staršem in otrokom iz BK Medvode, ki so celotno prvenstvo pomagali pri sojenju tekem, da je turnir potekal čim bolj tekoče. Tudi dvorano smo po njihovi zaslugi zelo hitro pospravili, zato res velik HVALA!

TajaP