Državno prvenstvo do 15 let

Pretekli vikend je v Mengšu potekalo državno prvenstvo do 15 let za posameznike in dvojice. Tekmovanja se je udeležilo več kot 20 igralcev iz našega kluba, kar je lep napredek glede na udeležbo mlajših igralcev na preteklih tekmovanjih. Žal pa na tem državnem prvenstvu po dolgem času nismo osvojili nobenega naslova državnega prvaka, niti naslova podprvaka. Skupno so naši igralci osvojili le tri bronaste medalje, vse tri pa so šle v roke Teodore Milivojević.

Turnir se je pričel z igrami mešanih dvojic, tako so naši igralci že na začetku turnirja odigrali nekaj zelo dolgih in napetih tekem. Tita Strušnik in Filip Križaj sta prvo tekmo po treh setih osvojila, žal pa sta bila v naslednjem krogu šibkejša od nasprotnikov. Mia Sketelj se je skupaj z Rokom Haličem (BK Kungota) uspela prebiti skozi dva kroga turnirja, obe dvojici pa sta premagala po treh napornih setih. V četrtfinalu sta se Mija in Rok pomerila proti klubski kolegici Teodori, ki je igrala skupaj z Borom Zaletelom (BK Bit). Teodora in Bor sta pokazala boljšo igro in se po dveh setih uvrstila v polfinale, kjer pa sta žal morala priznati premoč nasprotnikoma in tako osvojila tretje mesto. Tilen Jelenc je zaigral skupaj z Majo Mavec (BK Konex), uspelo pa se mu je uvrstiti v četrtfinale.

V kategoriji fantje posamezno je večina naših igralcev izpadla že v prvem krogu, po eno zmago pa sta si priborila Tine Skalar Leben in Tilen Strnad Filipič (brez boja). Nekoliko boljši dan pa so imela naša dekleta. V drugi krog sta se uvrstili Maja Strajnar in Tita Strušnik, Mija Sketelj pa je pokazala dobro igro a žal izgubila v prvem krogu po treh napetih setih. Teodora Milivojević je prvo nasprotnico premagala precej suvereno, v četrtfinalu pa je presenetila in ugnala domačinko Saro Bregar po treh dolgih setih. V polfinalu je Teodora naletela na kasnejšo državno prvakinjo Arijaldo Mustafić, ki je od nje višja vsaj za dve glavi! 😉 Teodora se je borila do konca, vendar je žal izgubila tekmo po dveh setih (13:21, 13:21) in tako osvojila tretje mesto.

Naši dečki žal pravega ritma niso našli niti v kategoriji moških dvojic, saj je edino zmago osvojil Tilen Jelenc skupaj z Rokom Strelcem (BK Kungota) in se tako uvrstil v svoj drugi četrtfinale. Pri deklicah je Mija Sketelj zaigrala skupaj z Zarjo Žlebnik (BK Ljubljana) in si priborila eno zmago. Teodora Milivojević pa se je v paru z Lučko Perme (BK Olimpija) brez večjih težav uvrstila v polfinale turnirja, tam pa sta morali premoč priznati kasnejšim državnim prvakinjam (14:21, 16:21) in tako osvojili tretje mesto. To je bila za Teodoro že tretja bronasta medalja na tem državnem prvenstvu.

Vsem igralcem čestitamo za dobro igro in osvojene zmage. Je pa bilo to državno prvenstvo zelo poučna izkušnja za naše igralce, saj so videli, da jih čaka še veliko dela.

Več rezultatov pa tukaj.

TajaP