I Feel Slovenia Li-Ning open 2024

Od 15. do 19.5. 2024 je v Športnem centru Draš potekal turnir I feel Slovenia Li-Ning open 2024, ki šteje za mednarodno člansko jakostno lestvico. Na turnirju je nastopilo okoli 270 igralcev iz 37 držav. Veliko tekmovalcev je k nam prišlo iz Indonezije, Malezije in celo Indije, letos pa je bila na športnem parketu prvič zastopana tudi afriška država Zimbabve. Slovenijo je zastopalo 21 igralcev, ki so na turnirju dali vse od sebe in pokazali pravi športni duh in borbeno igro.

Petra Polanc je kot edina slovenska predstavnica nastopila v glavnem delu tekmovanja, kjer je prvo zmago proti nasprotnici iz Slovaške osvojila brez težav. V naslednjem krogu pa ji je žal zmanjkalo nekaj moči za zmago in tako je zaključila s posameznim delom tekmovanja.

Med moškimi posamezniki so nas zastopali Jaka Ivančič, Žiga Podgoršek, Kevin Lin Lenarčič, Gal Bizjak in Miha Ivančič. Le slednjemu je uspelo osvojiti eno zmago, vsi ostali pa so žal s tekmovanjem zaključili že v prvem kolu.

V moških dvojicah sta nastopila Jan Krumpak in Kevin Lin Lenarčič ter Gal Bizjak in Maj Poboljšaj. Žal se nobenemu paru ni uspelo prebiti v nadaljnje kroge tekmovanja. V mešanih dvojicah pa so nastopili Kevin Lin Lenarčič in Ariana Korent, Kim Matovič in Gal Bizjak ter Miha Ivančič in Petra Polanc. Petra in Miha pa sta v prvem krogu glavnega dela osvojila suvereno zmago, nato pa jima je za uvrstitev v polfinale zmanjkalo nekaj športne sreče na koncu tretjega seta in tako sta žal zaključila boj za uvrstitev na višja mesta.

V nedeljo se je odvijal zadnji dan tekmovanja, na sporedu so bili polfinalni in finalni dvoboji. Žal med dobitniki medalj ni bilo slovenskega predstavnika, na zmagovalnem odru pa so prevladovali tekmovalci iz Malezije, Kitajskega Tajpeja, Indonezije in Indije. Potrebno pa je omeniti, da sta na turnirju sodelovali tudi dve sodnici iz našega kluba, in sicer Nada Bizjak ter Minka Ivančič.

TajaP