Iz Lendave z 🥇🥇🥇🥈🥈🥉

V soboto je bil na sporedu še zadnji domači turnir v tem koledarskem letu. V Lendavi se je odigralo tekmovanje v kategoriji do 13 in 19 let. Igralci so tekmovali v kategoriji posamezno in mešanih dvojicah.

Na turnirju do 13 let so BK Medvode zastopali: Matic Cerar, Samo Stanovnik, Jakob Biber, Filip Štrovs, Žiga Janhuba, Žiga Stanič, Nik Mašič, Din Mašič, Tilen Jelenc, Jon Kovačič, Tijana Jovanovič in Lea Ickovski.

Najboljši med igralci v kategoriji do 13 let je bil Matic Cerar, ki je tokrat s pametno in skoncentrirano igro v finalu premagal Škrlja (Mirna), kateremu se je oddolžil za poraz na prvem turnirju. Dobro je kazalo tudi v igri mešanih dvojic s Tinkaro Alič (Olimpija), vendar je bila na koncu boljša družinska dvojica Blazina/Blazina (Ljubljana), tako da sta Matic in Tinkara končala s srebrno medaljo. V boju za medalje je bil blizu tudi Samo Stanovnik, saj je tako v igrah posamezno, kot v mešanih dvojicah osvojil nehvaležno 4. mesto.

Pri fantih sta se iz skupin kot zmagovalca uvrstila Filip Štrovs in Jakob Biber, žreb pa jima je namenil medsebojno tekmo. Boljši je bil Jakob in se je v četrtfinalu boril proti Nikiti Peshekhonovu in pokazal dobro borbo, vendar bo za preboj v polfinale potrebno še malce več treninga in moči.

Do preboja iz skupine je en zmaga zmanjkala Žigu Janhuba, ostalim fantom pa žal malce več. Večinoma so pokazali dobre borbe in v prihodnje računamo na še boljše uvrstitve.

Pri dekletih je Tijani do preboja iz skupine zmanjkalo malo, saj je odločilno tekmo izgubila na razliko v tretjem setu. Lea pa je v svoji skupini v krogu treh deklet z isto zmagami imela najslabšo razliko v setih in je bila žal 4. v skupini namesto 2.

Pri mešanih dvojicah sta bila najboljša naša že omenjena Matic in Samo z 2. in 4. mestom. 5.-8. mesto so si priigrali še Filip Štrovs/Kaja Litrop (Lendava) in Žiga Stanič/Hana Oletič (Lendava). Iz skupin pa preboj žal ni uspel dvojicam Janhuba/Ickovski, Biber/Jovanovič in Kovačič/Uršej Marinč (Karizma).

V kategoriji do 19 let so za naš klub nastopali: Lina Pipan, Jaka Ivančič, Rok Kuprivec, Gal Bizjak in Blaž Jelenc. Še enkrat več je odlično nastopil prvi biceps kluba, ki je domov odnesel kar dve zlati medlaji. Jaka je najprej zmagal v mešanih dvojicah skupaj z Nike Brajkovič (BK Bit), kasneje pa je brez težav osvojil prvo mesto še v igri posamezno. V bistvu je bilo moško finale kar klubski dvoboj, saj se je po napeti polfinalni tekmi proti Mastenu v final znašel Rok Kuprivec. Rok je na koncu osvojil drugo mesto za kar zasluži vse čestitke. Rok pa je domov odnesel bronasto medaljo tudi v igri mešanih dvojic, kjer je zaigral skupaj z Zalo Žuran (BK Branik). Nehvaležno četrto mesto sta v mešanih dvojicah osvojila Gal in Lina, vendar je treba poudariti, da sta tekom turnirja prikazala igro, ki dosti obeta. Odlično igro je pokazal tudi Blaž, ki se je prebil iz skupinskega dela v četrtfinale, tam pa izgubil proti Jaku (Preklci). Pri dekletih nas je zastopala Lina, ki je dobila izjemno težko skupino. Odigrala je dve dobri tekmi, še posebej je izstopala tekma proti Nike Brajkovič (BK Bit). Le malo je manjkalo, da bi se tekma prevesila v tretji set. Bo pa naslednjič nova priložnost.

Naši igralci so tako domov odnesli lepo bero medalj in tako odlično zaokrožili letošnje leto. Sedaj igralce čakajo malo lažji treningi, takoj po Božiču pa že sledi nov sklop treningov, da bomo v naslednjem letu še boljši in tako močni kot naša Preklca.