Jaka Ivančič 2x z zlato medaljo

Na Bitu v Ljubljani je v soboto potekal 1. turnir do 19 let. Najboljši posameznik turnirja je bil Jaka Ivančič, ki si je v obeh kategorijah priigral zlato medaljo. Še posebej lep dosežek smo dosegli v kategoriji fantovskih dvojic, kjer smo zasedli kar tri od prvih štirih mest.
Pojdimo lepo po vrsti. Pri fantih posamezno sta se iz skupine uvrstila Gal Bizjak in Rok Kuprivec. Gal je igral edino tekmo v osmini finala proti Babniku (BIT) in precej sigurno zmagal tekmo (15,16). V naslednji tekmi pa je proti Bambiču (BIT) naredil nekaj več napak, malo manj kontroliral igro in na koncu izgubil v tretjem setu z rezultatom 19:21.
Rok je pripravil lepo presenečenje v četrtfinalu, ki ga je napovedoval že nekaj časa in sicer je po napetih treh setih bil boljši od Mihe Mastena (Branik). V tretjem setu je slavil z rezultatom 25:23. V polfinalu žal ni imel veliko možnosti proti Maju Poboljšaju (Ljubljana) v tekmi za tretje mesto pa je tako kot Gal izgubil z Bambičem z 19:21 v odločilnem setu.
Kot sem že omenil, je zmagovalec v igrah posamezno postal Jaka Ivančič, ki do finalne zmage ni oddal niti seta, čeprav so se nasprotniki nekajkrat približali na le nekaj točk zaostanka.
V skupinah so na žalost obstali še Nejc Pele, Jaka Perič Marovt, Kevin Lin Lenarčič, Blaž Jelenc in Rok Šantl.
Pri dekletih je Lina Pipan precej suvereno opravila s skupino, potem pa v polfinalu ni uspela najti recepta proti Nike Brajkovič (BIT), pa tudi v tekmi za tretje mesto proti večni tekmici Špeli Alič ni uspelo priboriti zmage.
Je pa zato Lina stopila na stopničkah v dvojicah. V konkurenci štirih parov, so si trije pari razdelili vsak po dve zmagi, tako da je za končno zmago odločala razlika v dobljenih in izgubljenih setih. Lina je s soigralko Zalo Žuran (Branik) iz tega kroga prišla kot srebrna in zaostala samo za parom Brajkovič/Jordan (BIT/Ljubljana), katerega sta prej celo premagali.
Pri fantovskih dvojicah so se iz skupin v polfinale uvrstili trije naši pari, najboljša na koncu sta bila Jaka Ivančič in Miha Masten (Branik), drugo mesto sta si priigrala Gal Bizjak in Rok Kuprivec, tekme za tretje mesto pa žal ni uspelo dobiti Kevinu in Jaki Periču, ki sta se zadovoljila s 4. mestom.
Iz skupine se od naših ni uspelo uvrstiti le Blažu in Roku, ki sta vendarle nabirala izkušnje in trenirala za njuno primarno kategorijo do 17 let.
Več rezultatov najdete na http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament?id=EAD41A02-4392-4265-9781-40D93A90B0A8