JAKA IVANČIČ TRIKRATNI MLADINSKI DRŽAVNI PRVAK!

V nedeljo je v Medvoški dvorani potekalo državno prvenstvo v kategorijah do 13 in 19 let. Nastopilo je lepo število igralcev našega kluba, ki so klubsko vitrino zapolnili z goro odličij. V kategoriji do 13 let so nastopili: Tadej Jelenc, Samo Stanovnik, Filip Štrovs, Matic Cerar, Lan Valenčak, Anže Breška, Jakob Biber, Jure Malenšek, Peter Kavčič, Žiga Stanič, Žiga Janhuba, Jon Kovačič, Lea Ickovski in Tijana Jovanovič. V igri posameznikov se je iz skupinskega dela uspelo prebiti kar sedmim našim fantom. Uspešni so bili: Tadej, Jakob, Lan, Matic, Anže, Samo in Filip. Njaveč med vsemi pa je uspelo Tadeju, ki se je uvrstil v polfinale, tam pa nudil zelo močen odpor Vidu Koščaku iz Mirne. Tadej je moral priznati premoč v izenačenih treh setih. Vse četitke Tadeju za osvojeno bronasto medaljo. Fantje pa so bili zelo uspešni tudi v igri dvojic. Tam smo osvojili kar dve medalji. Bron sta si priigrala Samo Stanovnik in Filip Štrovs, v finalu pa je zaigral Tadej Jelenc. Tadej je igral v paru z Vidom Koščakom iz Mirne. V finalu sta predvsem v prvem setu igrala zelo izenačeno, a je bil na koncu vseeno boljši nasprtoni par, Trobec/Kotnik, iz BK Ljubljana. V kategoriji mešanih dvojic smo imeli šest nastopajočih parov. Ponovno je na zmagovalni oder stopil Tadej Jelenc, ki je bil z Vesno Halič (Kungota) bronast. Čestitke Tadej!

V kategoriji do 19 let so nas zastopali: Jaka Ivančič, Tej Kolar, Rok Kuprivec, Gal Bizjak, Blaž Jelenc, Kevin Lin Lenarčič, Jaka Perič, Luka Podgoršek, Žiga Podgoršek, Timotej Ušeničnik, Rok Šantl ter Taja in Lina Pipan. V igri fantov posamezno so se iz skupin uvrstili trije fantje. Jaka, Gal in Rok.  Za mesto v četrfinalu sta se udarila Gal in Rok. Po izredno izenačenih treh setih je na koncu slavil Rok. Roka je v četrfinalu čakal Klemen Lesničar (BK Branik), Jako pa Blaž Smrkolj (BK Bit). Fanta sta bila polovično uspešna. Jaka je napredoval v polfinale, za Roka pa je bil Lesničar previsoka ovira. Jaka je tudi polfinale odigral suvereno in zmagal proti Mastenu (BK Branik) v dveh setih ter se tako uvrstil v finale. Tam je še enkrat več pokazal kako talentiran je in kakšen nivo igre je sposoben odigrat. Brez izgubljenega niza na celem turnirju se je okitil z naslovom državnega prvaka. V fantovskih dvojicah smo imeli kar nekaj klubskih obračunov. V polfinale se sta se uvrstila Gal Bizjak in Jaka Ivančič. Oba s svojima standardnima partnerjema. Jaka z Miho Mastenom (BK Branik), Gal z Janom Babnikom (BK Bit). Fantje so se med sabo udarili v polfinalu. Mlajša Gal in Jan sta se odlično upirala, pokazala kar nekaj lepih potez, vendar pa sta bila Jaka in Miha neizprosna in slavila z 21:13 in 21:18. Jaka in Miha sta se tako po pričakovanju v finalu pomerila z Lonzaričem in Lesničarjem (BK Branik). Nasprotnika sta začela suvereno in dokaj z lahkoto osvojila prvi set. Nato pa sta Jaka in Miha prestavila v višjo prestavo, bila bolj zbrana v ključnih trenutkih in na koncu zasluženo osvojila naslov državnih prvakov. V igri ženskih dvojic smo imeli v ognju sestri Pipan. Taja in Lina sta se v polfinalu pomerili z Nike Brajkovič (BK Bit) in Nežo Frank (BK Branik). Nasprotnici sta začeli silovito in naši nista imeli ideje kako se jima zoperstaviti. Tekom seta pa sta našli ritem, ki se je izkazal za izredno učinkovitega. Po izgubljenem prvem setu sta naši dekleti z eno boljših iger letos dobili drugi set. Tudi v prvi polovici tretjega seta sta bili naši dekleti povsem enakovredi, potem pa je sledil rahel padec v koncentraciji, kar sta nasprotnici izkoristili in tekmo obrnili v svojo korist. Vseeno pa si sestri Pipan zaslužita vse čestitke. Vrh pa smo kroijili tudi v kategoriji mešanih dvojic. V polfinalu smo imeli pare: Jaka Ivančič/Taja Pipan, Gal Bizjak/Lina Pipan in Rok Kuprivec/Zoja Novak (BK Ljubljana). Napredovanje v finale je uspelo Jaki in Taji. Nasproti sta jim stala Domen Lonzarič in Maruša Vračar. Naša dva sta pokazala odlično igro, polno medsebojnega spodbujanja in zasluženo sta se skupaj ravezselila naslova državnih prvakov.

Povzetek vsega je veličasten. Naši igralci so pobrali celo kopico medalj, Jaka Ivančič Preklca pa je svoj biceps na najvišji stopnički pokazal kar trikrat! Iskrene čestitke!