Jaka Ivančič z Miho Mastenom zmagovalec TEM Juniorja

Drugi vikend v septembru je v Mokronogu in na Mirni potekal mednarodni turnir TEM Youth in TEM Junior. Tekmovanja se je udeležilo 12 medvoških igralcev. Videli smo veliko borbenih in napetih tekem.

Pri fantih do 13 let so naš klub zastopali: Matic Cerar, Samo Stanovnik in Filip Štrovs. Pri kategoriji posamezno je vsak zabeležil eno zmago, vendar to ni bilo dovolj za napredovanje iz skupine. Pri dvojicah sta moči združila Samo in Matic, vendar z nesrečnim žrebom žal klonila proti tretjima nosilcema. Filip je s partnerjem iz Italije zmagal eno tekmo, kasneje pa moral priznati premoč Avstrijskemu paru.

Pri fantih do 15 let so nas zastopali: Anže Breška, Tadej Jelenc, Žiga Podgoršek in Timotej Ušeničnik.

Anže in Tadej sta med posamezniki izpadla v skupinskem delu, v dvojicah pa morala priznati premoč Avstrijcema. Za oba je to šele prvo leto v kategoriji do 15 let. Timotej in Žiga sta se z odlično igro med posamezniki uvrstila v četrtfinale in tako dosegla končno 5.-8. mesto. Žiga je izgubil proti Marku Koroši (zmagovalcu turnirja), Timotej pa proti Nemcu Luisu (na koncu drugi). V dvojicah sta se brez večjega napora uvrstila v finale, kjer pa sta po napetih treh setih izgubila proti Avstrijcema Cheng/Jasczynski.

Naša edina predstavnica ženskega spola, Maša Oblak, se je pomerila v kategoriji do 15 let. Posamezno je izpadla v skupini, s partnerko iz Avstrije pa sta klonile proti Slovenskemu paru Kastelic/Zupančič.

V Mirni pa je potekala elitna mladinska kategorija do 19 let. Od naših so nastopili: Lina Pipan, Jaka Ivančič, Gal Bizjak in Rok Kuprivec. Jaka ja standardni igralec mladinske reprezentance in aktualni mladinski prvak. Največje breme je bilo tako na njegovih močnih plečih. Kljub temu, da se v singlu ni izšlo, pa je ta turnir Jaku prinesel največji uspeh do sedaj. S partnerjem Miho Mastenom sta vse upe položila na dvojice. Brez večjih težav je šlo do finala. Tam pa jima je naproti stal močan Nemški par Schnabel/Saibel. Naša fanta sta se na začetku precej lovila in izgubila prvi niz, a potem je igra stekla. Dobila sta drugi in tretji niz in se tako zasluženo veselila zlate medalje. Ta par je v preteklosti v tujini pokazal že precej dobrih tekem in ta zmaga je zato več kot zaslužena. Vse čestitke fanta! Poleg njiju pa v igri moških dvojic velja pohvaliti zelo dobro igro Kuprivca in Bizjaka. Fanta sta se z odlično igro prebila v četrtfinale, kjer sta bila zelo blizu zmagi in uvrstitvi v polfinale, a je na koncu malo zmanjakalo. Vsekakor pa je to odlična popotnica za naprej. Tudi Lina zasluži pohvale, saj se je dobro kosala s starejšimi tekmicami, vendar pa njej tovrstne tekme služijo zgolj kot izkušnje za naprej. V prihodnosti od nje še dosti pričakujemo.

Vsem udeležencem čestitamo za borbene igre in dobre rezultate. Glede na prikazano se lahko nadejamo, da bodo tudi ostali še kdaj ponovili letošnjo zmago Jake in Miha.