Kadeti začeli s slovenskimi turnirji

V soboto se je na Mirni odvil 1. turnir do 17 let v tej sezoni, ki je štel za mladinsko lestvico. Na njem je nastopilo lepo število Medvoščanov, najboljšega rezultata pa smo se veselili v dvojicah.
Začnimo z našima edinima puncama na tem tekmovanju – sestrama Lini in Taji Pipan. Zaradi vračanja po poškodbi, se je taja odločila, da tokrat še izpusti igre posamezno, tako da se je z ostalimi tekmicami pomerila samo Lina. V kategoriji višje od svoje primarne je pokazala dobro igro, prišla do polfinala, kjer je zaradi manjših črnih točk v vsakem setu izgubila proti kasnejši zmagovalki Maruši Vračar, vendar s tako igro in malce več zbranosti tekom celotne tekme bo kmalu prišla tudi zmaga. V tekmi za tretje mesto proti Neži Frank tudi na žalost ni uspelo presenečenje proti višjepostavljeni igralki in tako se je morala Lina zadovoljiti z leseno medaljo.
Dekleti sta v dvojicah igrali skupaj, se gladko uvrstili iz skupine, v polfinalu pa po slabem prvem setu prikazali precej boljšo igro in si priigrali finale. Tam sta nasproti stali Maruša Vračar in Špela Alič in tekma je šla po že klasičnem scenariju ženskih dvojic v tri sete. Tokrat sta več zbranosti in natančnosti pokazali nasprotnici in naši punci sta odšli domov s srebrom.
Tudi pri fantih nismo stopili na stopničke pri posameznikih, najboljši so bili Matic Trojanšek, Nejc Pele in Gal Bizjak, vsi so se uvrstili v četrtfinale, kar je na koncu pomenilo končno 5. mesto. Iz skupine so se uvrstili in si razdelili 9. mesto še Žiga Podgoršek, Jaka Perič Marovt, Kevin Lin Lenarčič in Rok Kuprivec. Razen slednjega so to vsi storili v kategoriji višje, kot jo še lahko igrajo, kar je res lep rezultat zanje. Za eno zmago za napredovanje so bili v skupinah prekratki Gaj Lasič, Blaž Jelenc, Tim Vrbec, Rok Šantl in Matic Žagar, kar upam, da jim bo dalo motivacije za naslednji turnir, da se tudi oni znajdejo v izločilnih bojih.
V dvojicah smo spet stali samo na drugi stopnički. Na drugo mesto sta se uvrstila Gal Bizjak in Jan Babnik (BIT), ki sta imela zaradi Janove lažje poškodbe precejtežav in sta v finalu izgubila proti domači dvojici Herman/Zupančič. Odlično sta svoj malce lažji žreb izkoristila Nejc Pele in Žiga Podgoršek, ki sta iz skupine prišla vse do polfinala in edina premagala katere od nosilcev. V polfinalu sta izgubila proti Galu in Janu, v tekmi za tretje mesto pa sta se borila kot sta se lahko, vendar sta bila Masten in Pungartnik vseeno predobra zanju. Kljub vsemu pa je 4. mesto zelo lepa uvrstitev za fanta, ki sta na tem turnirju prvič igrala skupaj na tekmovanjih. 5. mesto so si priigrali Rok Kuprivec in Matic Trojanšek in Jaka Perič Marovt ter Kevin Lin Lenarčič, ki pa sta vseeno precej namučila Gala in Jana (spet sta bila onadva krvnika naših ostalih parov) in jima vzela set. V skupini so tekmovanje že zaključili pari Jelenc/Šantl in Vrbec/Lasič.
Z novim sistemom tekmovanja je turnir potekal precej gladko, tekme so bile večino časa precej izenačene, pa tudi turnir se je zaključil ob spodobni, 17. uri, upajmo da se za uspešnega izkaže tudi na turnirjih ostalih kategorij.