Kar štirje naslovi na državnem prvenstvu do 19 let

V soboto je na Mirni potekalo državno prvenstvo do 19 let. Priča smo bili številnim zanimivim dvobojem, saj so nastopili vsi najboljši mladinci. Od naših igralcev smo pričakovali veliko, saj jih je kar nekaj takih, ki so bili v zadnjih letih stalni člani mladih reprezentanc. Naši upi niso razočarali in na koncu smo se veselili kar štirih naslovov državnih prvakov.

Tekmovanje se je začelo z mešanimi dvojicami. Od naših so nastopili naslednji pari: Miha Ivančič/Petra Polanc, Miha Ivanič/Nika Arih (BK Mirna), Jaka Preklca Ivančič/Taja Pipan in Tej Kolar/Katja Turinek. Vse do finala se je po pričakovanju uspelo uvrstit paroma Ivančič/Polanc in Ivanič/Arih. Tam so se udarili na polno in kar malo po pričakovanju se je finale zavleklo v tretji set. Tam sta več zbranosti, borbe in želje po zmagi pokazala Miha in Petra in se tako veselila svojega prvega skupnega naslova državnih prvakov. V tej disciplini velja omeniti še dobro igro para Kolar/Turinek, saj sta se v četrtfinalu dobro upirala močnejšima nasprotnikoma Krivcu in Cizljevi (BK Mirna).

Tekmovanje se je nadaljevalo z igro posamezno. Naše barve so zastopali: Miha Ivanič, Miha Ivančič, Rok Jerčinovič, Grega Šuštar, Tej Kolar, Jaka Preklca Ivančič, Petra Polanc, Katja Turinek in Taja Pipan. Pri fantih so se po pričakovanju v polfinale uvrstili Miha Ivanič, Miha Ivančič in Rok Jerčinovič. Pohvaliti pa je treba tudi ostale naše za borbeno igro, še posebej Teja, ki je odlično igral proti kasnejšemu polfinalistu Krivcu (BK Mirna). V polfinalu so se pomerili Miha Ivančič in Gašper Krivec v spodnjem delu tabele ter Miha Ivanič in Rok jerčinovič v zgornjem. V finale sta se uvrstila oba Miha. Na koncu je zasluženo naslov pripadel Mihu Ivaniču. Pri dekletih je bilo kar nekaj razburljivih dvobojev. V polfinale se je od naših uspelo uvrstiti Petri Polanc. Petra se je v polfinalu najprej pomerila z Niko Arih (BK Mirna). Petra je, po slabšem začetku, v drugem setu le zaigrala kot zna in tekmo popeljala v tretji set. Tam si je že priigrala lepo prednost, vendar pa jo je nasprotnica uspela ujeti in si celo priigrala zaključno žogo. Petra je vse nadaljnje napade odbila in se na koncu zasluženo uvrstila v finale. V finalu ji je nasproti stala še ena igralka iz Mirne, Ema Cizelj. Ema je bolje začela in prvi set suvereno dobila, potem pa je Petra pokazala taktično boljšo igro in dokaj gladko dobila drugi set. V tretjem setu je Petra odlično štartala, potem pa so se začele težave. Krči, ki so jo dajali že od samega začetka, so postajali čedalje hujši in tako ni več uspela držati pravega tempa igre. Ema je tako tekmo dobila z rezultatom 21:18 v tretjem setu in se veselila naslova med posameznicami.

Na koncu so sledile še igre dvojic. Pri fantih so za nas nastopali sledeči pari: Miha Ivančič/Rok Jerčinovič, Miha Ivanič/Tilen Zalar (BK Bit), Tej Kolar/Anej Cizelj (BK Mirna), Grega Šuštar/Jaka Preklca Ivančič. Pri dekletih pa smo imeli v ognju: Petra Polanc/Nika Arih (BK Mirna), Taja Pipan/Maruša Vračar (BK Olimpija) in Katja Turinek/Lea Mak (BK Kungota). Pri fantih so na koncu v finalu zaigrali Miha Ivanič in Tilen Zalar na eni strani ter Rok Jerčinovič in Miha Ivančič na drugi strani. Finale je bil zelo razburljiv, zasluženo pa sta se naslova veselila Miha in Rok. Tukaj želim pohvalit dvojico Šuštar/J.P.Ivančič, ki sta odlično igrala v četrtfinalu in uspela vzeti set izkušenejšemu paru Laznik/Krivec (BK Mirna).  Pri dekletih se je je v polfinale uvrstila Petra z Niko in Taja z Marušo. Prvi sta se hitro uvrstili v finale, Taja in Maruša pa sta se dokaj v redu upirali močnejšemu paru Cizelj/Stovanje (BK Mirna), a vseeno bili brez večjih možnosti. Sta pa še mladi in za naslove bo še veliko priložnosti. V finalu so se tako po pričakovanju pomerila para Cizelj/Stovanje in Polanc/Arih. Zaradi Petrinih krčev in tudi zato, ker je to pač ženski double, se je tekma kar zavlekla. Za to disciplino pričakovano nekaj dramatičnih vložkov in standardni trije seti. Na koncu sta se drugič zapored naslova veselili Nika in Petra.

S končnim izkupičkom smo  več kot zadovoljni. Čestitke vsem nastopajočim, še posebej vsem dobitnikom medalj in novim državnim prvakom. Še enkrat pa posebna pohvala Petri, ki je do konca stiskala zobe in kljub bolečini ni popušča. Lep zgled mlajšim, da je včasih treba potrpeti in za končno veselje velikokrat stisnit zobe.