Kevin, Jaka in Taja zlati na 3. AB turnirju

V soboto, 13. 1. 2024, je v Brežicah potekal 3. AB turnir za posameznike in dvojice, ki šteje za slovensko člansko jakostno lestvico. Udeležili so se ga Žiga Podgoršek, Kevin Lin Lenarčič, Jaka Ivančič in Taja Pipan. Skupno so osvojili kar dve zlati in dve srebrni medalji.

V kategoriji moških posamezno so vsi trije naši fantje pokazali zelo dobro igro, saj smo bili priča kar nekaj napornim in tesnim dvobojem. Kevin je najprej izločil Jurija Rudolfa, nato pa Miha Plevnika Pirkmajerja in se tako uvrstil v polfinale. Tam je bil od njega žal močnejši Rok Jerčinovič (BK Bit). Žiga se je z Rokom žal srečal že v četrtfinalu in tudi on mu je moral po dveh tesnih setih priznati premoč. Jaka pa se je v polfinale uvrstil brez večjih težav in tudi v polfinalu je prepričljivo premagal Gregorja Aliča (BK Olimpija). V finalu pa se je srečal z Rokom Jerčinovičem, proti kateremu je izgubil po dveh setih. Tako je Rok izločil vse tri naše fante – maščevanje sledi! 🙂

V kategoriji mešanih dvojic sta nastopila Taja Pipan in Jaka Ivančič. Zanesljivo sta premagala vse ovire na poti do finala, kjer pa sta se srečala s Špelo in Gregorjem Aličem (BK Olimpija). Nasprotnika sta jima bila že zelo poznana, vendar sta kljub temu v prvem setu naredila preveč napak in tako je šel prvi set v roke nasprotnikov. V drugem in tretjem setu pa jima je uspelo rezultat obrniti sebi v prid in tako sta osvojila zlato medaljo!

Na prvo stopničko pa se je povzpel tudi Kevin Lin Lenarčič skupaj z Janom Krumpakom (BK Bit) v kategoriji moškim dvojic. Nihče od nasprotnikov jima ni vzel niti več kot 15 točk!

Tokrat smo bili zastopani tudi v kategoriji ženskih dvojic, saj je Taja Pipan zaigrala skupaj s Karo Zorman (BK Branik). Dekleti sta na turnirju skupaj zaigrali prvič, a sta kljub temu odigrali kar nekaj dobrih tekem. Na koncu sta osvojili srebrno medaljo, od njiju sta bili namreč močnejši le sestri Alič (BK Olimpija).

Naša članska ekipa se že pripravlja na državno prvenstvo, ki bo potekalo prvi vikend februarja v Kungoti. 

Za fotografije iz tekmovanja pa se ponovno zahvaljujemo Niku Krizmaniču.

TajaP