Lina v Mariboru do novega naslova

V nedeljo smo v Mariboru odigrali še en dolg turnir, tokrat je bilo na vrsti Državno prvenstvo do 15 let. Naš klub so na tekmovanju zastopali Tjaša Cerar, Špela Ivanič, Čina Pipan, Urban Hudeček Šefic, Blaž Jelenc, Kevin Lin Lenarčič, Jaka Perič Marovt, Žiga Podgoršek, Timotej Ušeničnik in Matic Žagar.
Pa začnimo z našim najboljšim rezultatom, z zadnjo tekmo turnirja. V tej tekmi si je Lina priigrala naslov državne prvakinje s Špelo Alič (Olimpija) v dvojicah pri dekletih. V dveh setih (19, 19) sta bili boljši od ljubljanskih rivalk Jordan/Novak. S tretjim mestom sta nas razveselili še Tjaša in Špela, ki sta v polfinalu izgubili prav proti Lini in Špeli.
Prav tako pozno zvečer se je končala tudi disciplina fantovskih dvojic. Tudi tu smo imeli kandidate za naslov, še posebej dvojici Jaka/Kevin in Žiga/Timotej. Fantje so se med seboj udarili v polfinalu, boljša je bila prvoomenjena dvojica, torej sta se Žiga in Timotej morala zadovoljiti z bronom. Jaka in Kevin, sta se potem v finalu udarila proti paru Babnik/Pungartnik in prvi set izgubila šele z rezultatom 25:23. Drugi set sta ves čas dihala za ovratnik nasprotnikov in zaostajala po točko, mogoče dve, vendar na koncu nista uspela obrniti seta v svojo korist in sta postala državna podprvaka. Žal sta pokazala malce preveč živčnosti in nezbranosti v odločilnih trenutkih, kar ju je stalo končne zmage, vendar sta se sigurno veliko naučila in bosta to znanje pokazala v naslednji sezoni, ko se bosta spet borila za zmago.
V tej kategoriji sta igrala tudi Blaž in Urban, ki sta odlično začela svojo tekmo, nato pa odigrala precej bolj nezbrano in izgubila proti dvojici iz Konexa. Žal sta na koncu osvojila samo 9. mesto, čeprav bi lahko posegla po precej višji uvrstitvi.
Če že govorimo o dvojicah, pa nadaljujmo še z mešanimi dvojicami. Edina od naših tekmovalcev na zmagovalnem odru sta bila Kevin in Lina, ki sta si priigrala bronasto medaljo. Blizu polfinala sta bila tudi Jaka in Tjaša, ampak nista uspela izkoristiti svojih nekaj priložnosti, ter sta tako končala kot peta. Žreb ni prizanašal Žigu, ki je igral z Niko Bedič (Lendava) proti kungoški dvojici Gungl/Koman. Po treh zelo izenačenih setih sta bila na koncu vseeno boljša Štajerca.
V igrah posamezno, smo imeli 7 predstavnikov pri fantih. Z malce sreče je do polfinala prišel Žiga, ki je najprej premagal Timoteja, ki se je prebil iz skupinskega dela, v četrtfinalu pa mu je po vsega eni točki, zaradi poškodbe, moral predati Gyorkoš. V polfnalu nato ni našel orožja proti Zupančiču in na koncu se je veselil bronastega odličja. V četrtfinalu se je za medaljo boril tudi Jaka, igral tri sete proti Pungartniku (Branik), vendar na koncu vseeno moral priznati, da je bil nasprotnik boljši. 9. mesto sta si med ostalimi delila že omenjeni Timotej in Kevin, ta je izgubil tretji set proti Marku Mesariču (Konex) šele po rezultatu 23:21. Iz skupine se je prebil še Blaž, ki pa se je v tekmi proti Hernecu rahlo poškodoval in v tretjem setu ni več zmogel držati priključka do nasprotnika. Iz skupine se žal nista uspela prebiti le Urban in Matic.
Pri dekletih Lini kljub močni želji, tokrat ni uspelo premagati Anje Jordan in je po treh setih obstala v polfinalu in osvojeni bronasti medalji. V četrtfinalu je bila vseeno boljša od naše Špele. Špela se je izjemno izkazala v osmini finala proti Katarini Kevo (Brežice), saj je v prvem setu žal izgubila z rezultatom 26:28, nato pa pokazala odlično igro in visok tempo, katerega nasprotnica ni uspela dohajati in si priigrala zmago. Tako kot Špela, si je 5. mesto priigrala tudi Tjaša, v četrtfinalu jo je premagala Maja Koman (Kungota)