Matic Cerar navdušil na 1. turnirju do 17 let

Naši igralci so se 20. 1. 2024 odpravili na prvi turnir do 17 let, za sezono 2023/24, ki je potekal v Mariboru. Zastopali so nas Matic Cerar, Samo Stanovnik, Tilen Jelenc, Anej Cergolj in Filip Križaj. Edino medaljo je med našimi igralci osvojil Matic, ki je izredno presenetil z njegovo igro in s tem, koga vse mu je uspelo izločiti na turnirju.

Med moškimi posamezno so naši fantje (razen Matica) začeli svoj boj za odličje v skupinah. Iz skupine se je uvrstil le Samo Stanovnik, ki je obe tekmi v skupini suvereno zmagal. V glavnem delu pa se je nato pomeril proti Maticu Jaklinu, proti kateremu je po tesnem dvoboju žal izgubil (18:21, 22:24).

Matic Cerar pa je svoj prvi dvoboj odigral proti Roku Strelcu, ki ga je po dveh setih zanesljivo premagal. Tako se je uvrstil v četrtfinale, kjer je naletel na prvega nosilca turnirja, Jurija Vodana Jeclja. Matic se dobro poznanega nasprotnika ni ustrašil in po treh napornih setih z rezultatom 21-16, 17-21 in 27-25 je Matic slavil uvrstitev v polfinale. 

V polfinalu pa ga je čakal še en zelo težek nasprotnik, in sicer hrvaški tekmovalec Vito Radovanović. Matic je prvi set odigral zelo dobro, vendar je bil Vito zanj še vedno premočen. V drugem in tretjem setu pa je Matic zbral še zadnje atome moči in nepričakovano izločil hrvaškega prvaka. 

Matic je zaradi velikega števila napornih tekem žal staknil poškodbo in je zato moral borbo za zlato predati. Tako je osvojil težko zasluženo srebrno medaljo. Prvo tekmo je namreč igral ob 12. uri, vse tekme od takrat naprej pa je do 18. ure igral brez večjih premorov.

Med moškimi dvojicami so nas zastopali trije pari, in sicer Cergolj/Križaj, Jelenc/Siard, ter Cerar/Stanovnik. Filip in Anej sta v skupinskem delu premagala klubskega kolega Tilna in se tako uvrstila iz skupine. V glavnem delu pa sta žal izpadla že v prvem krogu. Matic in Samo pa sta v četrtfinalu naletela na zelo močno dvojico Novak Lešnik/ Vodan Jecelj, a zaradi Matičeve poškodbe žal nista mogla konkurirati nasprortnikom.

Maticu čestitamo za njegov uspeh in mu želimo čimprejšnje okrevanje 🙂

TajaP