Matic Cerar tretji na Češkem

V Češkem Krumlovu je v začetku aprila potekal Oliver Czech U17 International 2024. Naš klub je odlično zastopal Matic Cerar, ki je na tekmovanju skupaj z Maksom Ianom Mattiasom (BK Bit) osvojil odlično tretje mesto.

Matic se je turnirja udeležil skupaj z reprezentanco do 17 let, spremljal pa jih je trener Rok Jerčinovič. Fanta sta na močnem turnirju pokazala zelo dobro igro – šele v polfinalu sta klonila proti kasnejšima zmagovalcema turnirja in zasluženo osvojila bronasto medaljo.

Kaj pa nam je o samem turnirju povedal Matic:

Ko smo prispeli na Češko, smo se s trenerjem Rokom najprej namestili v apartma v bližini Krumlova le za prvo noč, nato pa smo se za vse ostale dni preselili v apartma, ki je bil bližje dvorani. 

Dvorana je bila zelo dobro pripravljena, imeli so tudi live stream. Z igro v kategoriji posamezno sem na splošno zadovoljen, le zadnjo tekmo bi se še dalo izboljšati. Tudi z dvojicami, ki sem jih odigral skupaj z Maksom Mattiasom sem zadovoljen, saj sva premagala 3. nosilce v četrtfinalu – in to zelo gladko (2-krat na 14). Tega vsekakor nisva pričakovala!

Polfinale pa sva na žalost odigrala zelo slabo, bila pa sva tudi že malo utrujena. Tako sva osvojila 3.mesto, s katerim sem zelo zadovoljen!

Čestitke Maticu za super uspeh!

TajaP