Matic in Samo na stopničkah!

V soboto smo se odpravili na enega bolj oddaljenih turnirjev za nas. Prvi turnir do 11 let v tej sezoni so prvič organizirali v ŠD Sele Vrhe, v telovadnici Osnovne šole Muta.

Naš klub so zastopali Tijana Jovanovič, Jakob Biber, Matic Cerar, Žiga Janhuba, Vid Lazar Šušteršič, Nemanja Milivojevič, Samo Stanovnik, Filip Štrovs in Tobija Šubic.

Pa začnimo kar z našo (tokrat) edino predstavnico Tijano. Iz skupine sta se suvereno uvrstili Iva Koša in Tamara Kozamurnik, Tijana pa se je z Lano Livk in Ajdo Kotnik borila za tretje mesto. Tega je tudi osvojila, saj se je krog tekmovalk (vsaka od teh punc je zmagala po eno tekmo) srečno obrnil v prid Tijane in je tako osvojila dobro 7. mesto.

Pri fantih je do zmage na turnirju prišel Matic Cerar, čeprav igra v kategoriji še z leto starejšimi fanti. Vse do finala ni bilo nobenih večjih težav, tam pa se je v treh setih kar nagaral proti Nikiti Pešehonovu (Lendava) in na koncu domov odnesel zlato medaljo med posamezniki ter vrečko napolitank. V polfinalu smo imeli še enega tekmovalca, Sama Stanovnika, ki pa je zadnji dve tekmi, proti Pešehonovu v polfinalu in Škrlju (Mirna) v tekmi za tretje mesto izgubil, ampak vseeno pokazal, da bo še z malo več treninga dosegljiva tudi medalja.

V razigravanje se je uvrstil tudi Filip Štrovs, v skupini je izgubil samo proti Samotu, v četrtfinalu pa je bil premočen Škrlj. Tako si je priigral odlično 5. mesto. Ostali fantje so se borili, nekateri bili tudi blizu uvrstitve iz skupine, na koncu pa so dosegli sledeča mesta: 13. mesto sta si razdelila Nemanja Milivojevič in Jakob Biber, 17. sta bila Vid Lazar Šušteršič in Tobija Šubic, 25. mesto pa si je priigral Žiga Janhuba.

Tudi v dvojicah smo računali na visoko uvrstitev Matica in Samota, prišla sta vse do finala, tam pa sta po nekaj slabše odigranih točkah pustila, da ju premaga tudi živčnost in neučakanost, tako da sta izgubila proti mirnski dvojici in osvojila še vedno odlično 2. mesto. Ampak, da nam ne bo dolgčas na treningih, vsaj vemo, kaj bomo popravili do naslednjič.

V kategoriji dvojic so zaigrali še Vid in Nemanja, ki sta si priigrala 7. mesto, Filip pa je zaigral s Timotejem Jablanovcem (Lendava), uvrstila pa sta se na 9. pozicijo.

Najprej pohvala vsem našim tekmovalcem, ki so se trudili po svojih najboljših močeh, pokazali veliko želje, nekaj je bilo tudi potočenih solz, vendar jih bomo s treningom in boljšo igro naslednjič brez težav pozabili. Pohvaliti je treba tudi organizatorje, saj so poskrbeli, da smo se igralci in trenerji počutili zelo domače in ko bo naša država poskrbela, da bo na Koroško vodila kakšna lepša in hitrejša cesta, se z veseljem vrnemo še kdaj, do takrat nas pa na tekme tja čakajo celodnevni izleti 🙂