Medvoški fantje osvojili 3 naslove državnih prvakov

Pa smo dočakali tudi državno prvenstvo do 19 let, na katerega so se naši igralci trdo pripravljali. Tiho smo upali na najmanj en naslov državnega prvaka, dobili pa smo kar tri! Poleg tega pa še dva naslova državnih podprvakov in dve tretji mesti. Bravo fantje!

Na prvenstvu, ki se je odvijalo na Mirni, so nas zastopali Žiga Podgoršek, Tadej Jelenc, Nikita Peshekhonov, Matic Cerar in Jure Malenšek. Tudi tokrat smo žal nastopili brez deklet.

Med posamezniki je Jure žal izpadel že v prvem krogu tekmovanja, saj se je moral pomeriti proti Juriju Vodanu Jeclju. Žal pa v naslednje kolo ni napredoval niti Matic Cerar, ki je po tesnem prvem setu moral premoč priznati kasnejšemu polfinalistu Vidu Koščaku. 

Nikita Peshekhonov pa je do polfinala odigral dve tekmi – obe na tri sete, v polfinalu pa je imel nekoliko sreče, saj mu je Vid Koščak tekmo moral predati. Tako se je Nikita v finalu srečal z Žigom Podgorškom, ki pa do finala ni izgubil niti seta. V polfinalu je namreč izločil tudi klubskega kolega Tadeja Jelenca, ki je ponovno pokazal dobro igro, vendar je bil Žiga tokrat močnejši. Sledil je klubski finale med Žigo in Nikito, kjer je na koncu zasluženo in z nasmehom (spodnja slika) slavil Žiga.

Med moškimi dvojicami smo lahko spremljali napete tekme že vse do finala, v finalnem dvoboju pa so naši igralci tudi v tej kategoriji odigrali klubski finale. Moči sta namreč združila Jelenc in Peshekhonov, ter Podgoršek in Cerar. Finale so odigrali na tri sete (20-22, 21-15, 21-11) in na koncu sta zmago slavila Jelenc ter Peshekhonov. Tako je Žigu zmanjkalo le nekaj točk do osvojitve trikratnega naslova.

V mešanih dvojicah je Nikita zaigral skupaj s Tijo Horvat, Matic pa s Tinkaro Alič. Žal sta oba para izpadla že v četrtfinalu, v boj za najvišja mesta pa so se uvrstili Žiga skupaj z Niko Bedič, ter Tadej skupaj z Ariano Korent. Dvojici sta se srečali že v polfinalu in sledila je še ena dolga tekma, ki jo je po treh setih tokrat osvojil Žiga skupaj  z Niko Bedič. V finalu pa jima nasprotnika nista uspela vzeti niti enega seta in tako je Žiga osvojil svoj drugi naslov državnega prvaka.

Kaj pa o državnem prvenstvu pravijo naši novi prvaki?

 Tadej Jelenc
“Z igro na državnem prvenstvu sem zelo zadovoljen! Vesel sem, da sva z Nikito zelo dobro odigrala dvojice in da nama je uspelo osvojiti naslov prvakov!”
Nikita Peshekhonov
“Zdi se mi, da sem igral zelo dobro v kategoriji posamezno, žal pa mi je za zmago le malo zmanjkalo v finalu. Zelo zadovoljen pa sem tudi z igro dvojic skupaj z Tadejem, s katerim sva odigrala odlično igro ter si tako priborila naslov državnih prvakov!”
Žiga Podgoršek
Igral sem zelo dobro, vendar pa je 13 tekem terjalo veliko mojih moči. Kljub temu pa sem si uspel priboriti eno srebrno in dve zlati medalji.

Za vse slike je ponovno zaslužen Niko Krizmanić.

Čestitke vsem našim fantom, zdaj pa je čas, da si odpočijejo med velikonočnimi prazniki in dobijo nazaj kakšen kilogram, ki so ga pretekli vikend izgubili 😉

TajaP