Mia Sketelj in Teodora Milivojević državni prvakinji do 13 let

Naši igralci so končno dočakali državno prvenstvo do 13 let, na katerega so se dolgo in pridno pripravljali. Potekal je pod vodstvom BK Bit, udeležilo pa se ga je skoraj 80 igralcev iz celotne Slovenije. Naš klub je zastopalo 11 tekmovalcev, najbolj nasmejani pa sta se domov odpravili Mia Sketelj in Teodora Milivojević.

Kot po navadi, se je tudi to državno prvenstvo pričelo z mešanimi dvojicami. Mia Sketelj je zaigrala skupaj z Rokom Haličem (BK Kungota), s katerim sta se do polfinala prebila brez večjih težav. V polfinalu pa sta naletela na Teodoro in Bora Zaletela (BK Bit), ki sta bila od njiju močnejša in ju v dveh setih premagala. Mia je tako osvojila bronasto medaljo, Teodora pa se je uvrstila v finale, kjer sta se z Borom pomerila proti prvima nosilcema turnirja. V prvem setu jima je za zmago zmanjkalo nekaj športne sreče, v drugem setu pa se nasprotnikoma žal nista mogla več približati. Tako sta z rezultatom 21:23 in 12:21 postala državna podprvaka.

Pri fantih posamezno je najboljši rezultat dosegel Urh Podhraški, kateremu se je uspelo uvrstiti v drugi krog tekmovanja, ostalim dečkom pa se ni uspelo uvrstiti niti iz skupine. Deklice pa so osvojile kar nekaj dobrih rezultatov. Mia Sketelj se je brez izgubljenega seta uvrstila v polfinale, kjer pa je bila od nje močnejša Naja Horvat (BK Mladost), kasnejša državna prvakinja. Podobna usoda je doletela Teodoro, ki ji do finala ni bila kos nobena druga igralka. Tudi njej je za zmago Naje zmanjkalo nekaj moči in tako je osvojila naslov državne podprvakinje.

V ženskih dvojicah sta Teodora in Mia po dolgem času združili moči in se podali na lov za pokalom. Do finala sta brez težav premagovali vse nasprotnice, v finalu pa sta se ponovno srečali z Najo Horvat, ki je igrala skupaj z Izo Soldat (BK Mladost). Naši punci sta se odločili, da ji vrneta “milo za drago” in tako sta po treh napornih setih osvojili zasluženi naslov državnih prvakinj! 

Puncama še enkrat čestitamo, saj sta bili na zmagovalnem odru v vseh treh kategorijah. Fantje, glejte in se učite! 😉

TajaP