Miha Ivančič najuspešnejši Medvoščan na članskem DP

V soboto in nedeljo je v naši domači športni dvorani potekalo 65. člansko državno prvenstvo. Nastopilo je lepo število naših igralcev, najbolje pa se je odrezal Miha Ivančič s tremi finali, naslov državnega prvaka si je priigral v mešanih dvojicah z Niko Arih (Mirna), v igrah posamezno in moških dvojicah pa je osvojil srebro.

Najuspešnejša naša disciplina so bile moške dvojice, naslov državnih prvakov sta si priigrala Gal Bizjak in Rok Kuprivec, v finalu sta po treh setih premagala že omenjenega Miho in Domna Lonzariča (Branik). Na tretjem mestu je bil še en naš član, Martin Cerkovnik v paru z Gašperjem Krivcem (Mirna). V četrtfinalu sta izgubila para Rok Jerčinovič / Grega Šuštar in Jaka Perič Marovt / Žiga Podgoršek. V prvem krogu rednega dela je izgubil Kevin Lin Lenarčič v paru z Janom Krumpakom (Bit), iz kvalifikacij pa ni uspelo priti Nikiti Peshekhonovu in Maticu Cerarju.

V igrah moških posamezno smo dobili dva medaljista, v polfinalu sta se pomerila Miha Ivančič in Žiga Podgoršek, po tesnih treh setih je slavil Miha. V četrtfinalu je svojo tekmo proti kasnejšemu prvaku predal Miha Ivanič, na mesta med 9 in 16 pa so se uvrstili Gal Bizjak, Jaka Perič Marovt, Nikita Peshekhonov in Kevin Lin Lenarčič. V prvem krogu glavnega dela so izpadli Grega Šuštar, Tadej Jelenc in Martin Cerkovnik. V kvalifikacijah je obstal Matic Cerar.

Pri ženskah posamezno smo imeli samo eno predstavnico in sicer je Petra Polanc samo v enem setu spustila nasprotnico nad 10 točk in si tako v stilu priigrala nov naslov državne prvakinje.
V mešanih dvojicah smo se veselili novega naslova Mihe Ivančiča, tokrat z novo soigralko – Niko Arih (Mirna). Vse do finala nista imela težjega dela, tam pa šele po treh setih slavila zmago in nov naslov drđavnih prvakov. Na tretjem mestu sta bila po Mihovi predaji Miha Ivanič in Petra Polanc. Edini naš preostali mix, Tadej Jelenc / Vesna Halič (Kungota) sta končala tekmovanje v prvem krogu glavnega dela tekmovanja.

Vse rezultate najdete na povezavi: https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament/matches?id=2CC65E93-C4C9-4923-A53B-756946665716&d=