Mladinsko Evropsko prvenstvo 2020

Na koncu oktobra in začetku novembra se je na Finskem odvijalo mladinsko Evropsko prvenstvo za igralce rojene leta 2002 in mlajše. Del naše reprezentance so bili tudi naši člani: Taja in Lina Pipan ter Rok Kuprivec in Gal Bizjak.

V skupinskem delu smo Slovenci bili izžrebani v edino skupino s 5 ekipami. Pomerili smo se proti ekipam Švice, Francije, Ukrajine ter Estonije. Samo proti Švici smo dosegli edino točko, zmago je priigral Rok v igrah moških posamezno. Ostale dvoboje smo žal izgubili z 0:5. Seveda velja omeniti, da so Francozi na koncu osvojili srebrno medaljo, Estonci pa bronasto, pa vendarle, so bile točke dosegljive prav proti vsem ekipam.

V posamičnem delu so naši igralci igrali v naslednjih disciplinah: Rok in Lina v igrah posamezno, Lina je igrala dvojice v paru s Tajo, ta pa je igrala še mešane dvojice z Janom Babnikom. Rok in Gal sta združila moči v igrah dvojic. Žal nikomur ni uspelo zmagati nobene od tekem, čeprav so bili blizu, še najbližje Taja in Lina v dvojicah, ki sta imele že tri matchpointe, pa jima ni uspelo zaključiti in napredovati v naslednji krog.

Povzetek tekmovanja in končne zmagovalce si lahko preberete TUKAJ.

Rezultati ekipnega tekmovanja: https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=B351D63F-A04F-4145-BB94-E79418C3E5AE
Rezultati posamičnega tekmovanja: https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament?id=15B19B5D-2BD0-4A3D-8E15-00C3B7991EAE