Moje poletne priprave

Ker se bliža rok za prijavo na POLETNE PRIPRAVE BKM 2018, sem se v mislih vrnila nazaj in malce obujala spomine na mojo prvo izkušnjo s priprav. Poletne priprave na Kostanjevici na Krki leta 2005, stara sem bila 9 let. Spominjam se jih, kot bi bile včeraj – moje prve priprave s klubom. Spominjam se kako so nas navsezgodaj zjutraj pred tekom prebujali zvoki Enye – Only time, kako smo bili razporejeni v skupine s starejšimi otroci in vsak večer pripravljali skeče, plesne točke, se šli kvize, tekmovali v 4 v vrsto in podobno. Spominjam se, kako smo bili vedno veseli nasmejanih obrazov kuharic, ko smo lačni po napornem treningu prišli na kosilo, kako smo si pošiljali pisemca in namige, pri igri Skriti prijatelj. Spomnim se tudi kako se je porušil en pograd in kako sem bila vesela, ko sem premagala katerega od starejših igralcev ali pa zadela določeno polje na tekmovanju v Badmedtončku. Kot pravi rek – svojih prvih ne pozabiš nikoli in hvaležna sem, da sem imela možnost kot otrok kar nekaj poletij preživeti s prijatelji, da smo skupaj delali, kar nas je najbolj veselilo in da sem bila obkrožena z energičnimi in pozitivnimi trenerji. Vse to prispeva k pripravam svoj del, jih naredi nekaj posebnega in jaz se tega obdobja spominjam z veselo toplino v srcu.

Nekateri imajo na začetku malce domotožja, a po navadi so otroci bolj objokani, ko je potrebno stvari spakirati nazaj v torbo in se odpeljati domov – saj je vedno tako »fletno«. Na pripravah spoznaš še ostale otroke iz kluba, ki so v drugih skupinah, lahko opazuješ starejše in srkaš njihovo znanje,
predvsem pa si obkrožen z ljudmi s podobnimi interesi in isto ljubeznijo – BADMINTONOM. Poletni tabori so krasna priložnost za pridobitev malce samostojnosti, sklepanja novih prijateljstev, sprostitve in zabave ter seveda za kvalitetne treninge.

Dan na pripravah se začne z dobrim zajtrkom, včasih pa tega prehiti prebujevalni sprehod/tek, morda tudi tehnični trening (bolj za starejše). Sledi počitek po zajtrku in dopoldanski trening. Otroci so kar se da optimalno razporejeni v skupine, da lahko delajo v okviru svojih zmožnosti in starosti primerno. Po dopoldanskem treningu je krajši počitek pred kosilom, mogoče lahko kdaj izkoriščen tudi za kopanje. Po kosilu in umirjenih želodcih je na vrsti popoldanski trening, kasneje večerja in večerno druženje. Med treningi in obroki se otroci lahko pripravljajo na skupinska tekmovanja/nastope/kvize, počivajo, uživajo na bazenu, družijo in podobno. Tekom priprav je vedno en dan namenjen pavzi in regeneraciji. Včasih gremo tudi igrat nogomet ali odbojko, organiziramo orientacijsko tekmovanje, ter razne aktivnosti, da se ves čas nekaj dogaja in da se otroci spoznavajo med seboj in tkejo nove vezi.

Vsako leto se trudimo, da bi bili otroci kar se da zadovoljni in polni lepih vtisov prišli nazaj domov ter staršem vneto razlagali kaj vse so počeli, koliko so pretekli, česa vsega so se naučili, v katero novo simpatijo so se zagledali in vse te male podrobnosti, kot smo jih mi pred leti razlagali svojim staršem. In ko te otrok po koncu tedna objame in si še ne želi domov veš, da si nekaj naredil dobro in ves trud je poplačan.

Ne pozabite torej, da se prijavite do 15. aprila pri svojih trenerjih 😉

Ana Marija