Najuspešnejši klub na DP do 11 in 17 let

V soboto je v naši dvorani potekalo DP do 11 in 17 let za leto 2020. Skupno smo dosegli 4 naslove 4 srebrne in 4 bronaste medalje.

Pri najmlajših so nas zastopali: Din Mašić, Leon Zavrl, Matic Berdajs, Ian Vidic, Naj Sešek, Teodora Milivojević, Mia Sketelj ter Zoja Kušar. Daleč najuspešnejši je bil Din z 2 naslovoma prvaka in 1 srebrno medaljo. Naslova je osvojil v dvojicah v paru s Timom Bregarjem ter v mešanih dvojicah v paru z Lučko Perme. V finalu med posamezniki pa je moral žal priznati pomoč Maksu Trampužu.

Poleg tega so tudi ostali naši pokazali napredek, predvsem pa veliko želje in borbenosti, a je malo zmanjkalo za kakšno medaljo več. Tako so 1 zmago od medalje bili oddaljeni pari Sketelj/Sešek, Sketelj/Milivojević ter Vidic/Sešek. Četrtfinale pa je bila končna postaja tudi za Naja med posamezniki. Prepričan sem, da se v prihodnje vsi lahko z zagnanostjo in motivacijo, ki jo kažejo na treningih lahko pridružijo Dinu na stopničkah, upajmo samo, da bodo treningi odslej potekali nemoteno.

 

Pri starejših pa so nas zastopali: Lina Pipan, Maša Oblak, Neža Špendal, Žiga Podgoršek, Jaka Perič Marovt, Kevin Lin Lenarčič, Tadej Jelenc, Matic Žagar ter Jure Malenšek.

Pa začnimo z dekleti.  Precej uspešna je bila ponovno Lina s 3 medaljami. Suvereno je osvojila naslov v dvojicah skupaj s Špelo Alič poleg tega pa osvojila še 2 bronasti medalji. Eno v paru z  Jakom ter med posameznicami. Malo grenkega priokusa ostaja, saj bi obe bronasti medalji lahko bili žlahtnejšega leska. Predvsem med posameznicami je bil naslov cilj, je pa tokrat vse skupaj presenetila mlada Anja Blazina, ki je bila boljša tudi od Line.

Lep napredek sta pokazali tudi Maša,ki je zabeležila tudi zmago v skupini a ostala malo prekratka za napredovanje v glavni del in Neža Špendal. Skupaj sta punci zaigrali tudi v dvojicah in v tesni tekmi v 3 setih izgubili proti nasprotnicama iz Bita.

Pri fantih je bil najuspešnejši Žiga Podgoršek, ki nam je prinesel še zadnji naslov. Tudi on ga je osvojil v paru s Špelo Alič. Na poti do finala sta izločila Jaka in Lino, v finalu pa v 3 setih še Kevina,ki je igral  s Kim Matovič in tako zasluženo osvojila naslov.

Tudi med posamezniki je bil s srebrno medaljo najuspešnejši Žiga, a tako željenega naslova ni uspel osvojiti. V finalu je pričakovano nasproti stal Koroša, ki je bil ponovno boljši. Je pa treba priznati, da oba fanta lepo napredujeta, tako da si lahko od njiju v prihodnosti obetamo še veliko zanimivih dvobojev. Bronasti medalji sta tokrat osvojila Kevin in Jaka. Jaka po maratonski tekmi proti Hacu v četrtfinalu ni uspel nabrati dovolj moči, da bi se še bolj zoperstavil Žigu in se je moral zadovoljiti s bronom. Kevin pa v polfinalu ni uspel ponuditi močnejšega odpora proti Koroši, ki je tekmo dominiral od začetka do konca.  Koroša pa je bil usoden tudi za Tadeja, ki je pokazal svoj talent, a enostavno je zmanjkalo fizične moči, da bi resneje ogrozil nasprotnika. Lepo igro je prikazal tudi Matic, ki se je suvereno prebil iz skupine, nato pa naletel na Jaka in mu priznal premoč v osmini finala.

Zadnjo medaljo sta v moških dvojicah osvojila Jaka in Kevin. Gladko sta prišla do finala, kjer sta se ponovno srečala s parom Hac/Koroša in podobno kot na DP do 19let priznala premoč. Žal nista uspela prikazati svoje najboljše igre in tekmo izgubila precej gladko, zato nekaj razočaranja gotovo je prisotnega. Blizu medalje pa sta bila Tadej in Žiga, ki sta bila v četrtfinalni tekmi za las prekratka proti nasprotnikoma iz BK Ljubljane.

Tako smo zaključili še eno DP, tokrat res uspešnejše kot zadnje DP U19, a vseeno se ne  morem znebiti občutka, da je večina sposobna več, precej več. Tako sem misli že usmeril planiranje poletnih treningov, ki bodo za igralce gotovo naporni, a le na tak način se dosegajo rezultati

Miha

Rezultati turnirja: https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament?id=CCF7BF6A-7121-4915-BF3A-87847085A156