Naša ekipa v Bolzanu

V tednu pred prvomajskimi počitnicami se je naša ekipa odpravila na turnir v Bolzano. Tam vsako leto poteka BOZNER FRÜHLING -Torneo Internazionale Primavera di Bolzano. Na turnir se je odpravilo 7 igralcev, skupaj s trenerko Tajo Pipan in spremljevalcem Žigo Vidicem.

Ekipa je bila nastanjena v apartmajih blizu dvorane, kjer so igralci tekmovali v treh disciplinah. Turnirja se je udeležilo kar 23 različnih držav, zato je bila konkurenca precej močna. Med dekleti nas je zastopala Mia Sketelj, med fanti pa Ian Vidic, Tilen Jelenc, Filip Križaj, Tim Jerkovič, Naj Sešek in Anej Cergolj.

Naši igralci so osvojili dve bronasti medalji. Prvo je osvojil Filip v mešanih dvojicah skupaj s soigralko iz Slovaške, s katero je zaigral prvič. Pokazala sta zelo dobro igro in se tako uspela uvrstiti v polfinale. Filip pa je svojo drugo medaljo osvojil skupaj z Anejem v moških dvojicah. Fanta sta se na igrišču zelo izkazala, le v polfinalu jima je nato zmanjkalo nekaj izkušenj in športne sreče.

Ostali tekmovalci žal niso osvojili vidnejših rezultatov, so se pa vsi potrudili po svojih najboljših močeh. Pri večini je velik problem predstavljala predvsem trema, zaradi pomanjkanja igralnih izkušenj na tovrstnih turnirjih. 

Zahvaljujemo se Žigu, ki je odšel z nami na turnir kot šofer, hkrati pa nam je vsako jutro priskrbel odličen zajtrk, da so otroci lažje začeli dan. Upamo, da so se igralci na turnirju imeli lepo in da so videli, katerim stvarem se morajo še posvetiti na treningu. Morda pa so se naučili tudi kakšno novo italijansko besedo…

TajaP