NAŠI ČLANI SO NASTOPALI V AVSTRIJI

Pretekli vikend je v Grazu potekal Austrian Open 2021, mednarodni članski turnir, na katerem je nastopalo kar nekaj naših igralcev.
V igrah mešanih dvojic sta se v glavni del preko kvalifikacij z dvema gladkima zmagama prebila MIha Ivanič in Nika Arih (Mirna). V glavnem delu sta se v prvem krogu pomerila s Poljakoma Trecki/Kwasnik in ju v tretjem setu premagala z 22:20, v drugem krogu pa sta bila po dveh setih z 21:19, 21:19 boljša od drugopostavljene nemške dvojice Scheiel/Volkmann. S tem sta se uvrstila v četrtfinale, kjer sta izgubila proti Malezijcema, kasnejšima zmagovalcema turnirja.
V igrah mešanih dvojic sta nastopila tudi Miha Ivančič in Petra Polanc. V prvem krogu sta suvereno ugnala mlajši francoski par Lovang/Vallet, v drugem krogu pa sta bila boljša Danca Vestergaard/Anthonisen.
Boljše se je Petra uvrstila v igrah posamezno, v prvem krogu je premagal Čehinjo Milovo (17,11), v drugem krogu je bila po tesni tekmi boljša od Nizozemke Amy Tan (-14,16,25). V četrtfinalu žal ni uspela streti šeste nosilke, Francozinje Hoyaux, izgubila je z rezultatom 19:21, 17:21.
Pri moških posamezno sta v kvalifikacijah nastopila Martin Cerkovnik, ki je izgubil že prvo tekmo proti Francozu Deschampu (-7,-6) in Miha Ivančič je najprej po treh setih ugnal Nizozemca Achtovena, v drugem krogu kvalifikacij pa izgubil z Romunom Filimonom (-16,-13). V glavnem delu je edini od Slovencev igral Miha Ivanič, ki je tokrat že v prvem krogu tekmovanja naletel na previsoko oviro, Šveda Nilssona, s katerim je izgubil z rezultatom 19:21, 18:21.
V moških dvojicah je od naših nastopil samo Martin, ki je v paru z Domnom Lonzaričem (Branik) bil iz kvalifikacij zaradi mnogih odpovedi premeščen v glavni del tekmovanja, žal pa nista imela ugodnega žreba in sta morala igrati proti 8. nosilcem, Dancema Klindt/Stoffersen, ki sta bila boljša z 21:9, 21:13.
Vsi rezultati naših tekmovalcev: https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament/matches?id=64B36C26-B59B-4CCA-8BFC-8D0621DFAE44&d=&c=SLO