Naši igralci na kvalifikacijah za ekipno Evropsko prvenstvo moških in ženskih ekip

Slovenska članska reprezentanca se je pretekli teden odpravila na kvalifikacije za ekipno Evropsko prvenstvo. Med njimi so bili kar trije naši igralci, in sicer Petra Polanc, Miha Ivančič ter Gal Bizjak. Spremljala jih je selektorica Maja Kersnik. Tekmovanje je potekalo v Francoskem mestu Aire sur la Lys, kamor je ekipa prispela po dveh dneh vožnje. Ženski del ekipe so sestavljali Petra Polanc, Zoja Novak, Kim Matovič, Anja Jordan in Anja Blazina. Dekleta so igrala v skupini proti Franciji, Švici in Belgiji. Fantje pa so nastopali v postavi Miha Ivančič, Andraž Krapež, Gal Bizjak in Maj Poboljšaj. V skupini so se pomerili s Francijo, Italijo in Bolgarijo.

Dekleta so najprej zaigrala proti ekipi Francije. Izredno močna Francoska ekipa je nastopila brez kalkuliranja, praktično z najmočnejšo postavo. Naša dekleta so zelo dobro upirala, a vendar vseeno ne dovolj, da bi si priigrale kakšno zmago. Francozinje so slavile 5:0. Tudi fantje proti močni francoski ekipi niso imeli možnosti, so pa pridobili veliko novih izkušenj za naprej. 

Dekleta so proti Švicarkam žal izgubile z rezultatom 4:1, točko je z zmago prispevala najmlajša članica ekipe, Anja Blazina. Anja je zasluženo zmagala in na koncu podelila celo goro avtogramov. 

Zadnjo tekmo so dekleta odigrala proti Belgiji in izgubila z rezultatom 4:1. Ponovno je bila na tretjem singlu uspešna Anja Blazina. Blizu zmage sta bilo tudi Petra Polanc in Zoja Novak, a je žal v tretjem setu zmanjkalo moči. Popoldan so na igrišče stopili še fantje, ki so zaigrali proti Italijanom. Tudi oni so se upirali z vsemi močmi, a so na koncu klonili z rezultatom 4:1. Zmago sta priborila Miha Ivančič in Andraž Krapež v dvojicah. Pohvaliti velja tudi dvojico Bizjak/Poboljšaj, saj sta fanta odigrala zelo dobro tekmo, vendar jima je padec koncentracije v začetku 3. seta odnesel želeno zmago.

Zadnji dan turnirja se je moški del reprezentance pomeril z ekipo Bolgarije. Žal so bili zaradi poškodbe Andraža Krapeža primorani predati drugi moški single in drugi moški double. Največ je pokazal Miha Ivančič, ki je odlično odigral proti favoriziranemu Rusevu. Miha je tesno izgubil z rezultatom 25:23, 9:21 in 20:22. Dvoboj so na koncu Bolgari dobili z rezultatom 5:0. 

Tekmovanje se je tako za naše igralce končalo. Odigrali so kar nekaj dobrih tekem, zabeležili tudi nekaj zmag, predvsem pa dobili veliko novih izkušenj.

Povzeto po: Badmintonska zveza Slovenije

Taja P