Organizirali smo odličen 11. Medvode Forza Cup 2019!

Pretekli vikend se je v Medvoški športni dvorani odvijal mednarodni turnir Medvode Forza Cup, ki je bil zdaj že enajsti zapored. Na turnirju je nastopilo več kot 300 igralcev. Prišli so iz 17ih držav oz. iz več kot 40ih različnih ekip. Igralci so se pomerili v kategorijah U11, U13, U15 in U17, kjer so nastopali v igrah posamezno, igrah dvojic (razen U11) ter v igrah mešanih dvojic (samo v kategoriji do 17 let).

Turnir se je pričel v petek 29.11.2019 z igrami posameznikov, ki so bile del skupinskega dela tekmovanja.

V kategoriji do 11 let smo imeli tokrat predstavnike samo v fantovski kategoriji, kjer so naše barve zastopali Vid Ebner, Tilen Jelenc, Din Mašič, Bor Purkart, Naj Sešek in Samo Štrovs. Za večino od teh fantov je bilo to tekmovanje šele prvo (mednarodno) tekmovanje, ki so se ga udeležili, a kljub temu niso dovolili, da bi jih premagala trema. Vsi so pokazali borbenost in dobro igro, a žal se nobenemu ni uspelo uvrstiti v izločilne boje. A nič zato, saj so fantje še mladi in sposobni, da v prihodnje posežejo tudi po najvišjih mestih na tovrstnih tekmovanjih.

V kategoriji do 13 let so medvoške barve zastopali Matic Cerar, Samo Stanovnik, Jakob Biber, Žiga Janhuba, Peter Kavčič, Jon Kovačič, Nik Mašič, Filip Štrovs in Tobija Šubic. Od slednjih sta se pri igrah posamezno iz skupin uspela uvrstiti Cerar in Stanovnik. Prvi je izpadel v prvem kolu proti Italijanu De Leonu z rezultatom 21:14 in 21:18. Samo pa je bil v prvem kolu prost in je nato v ¼ finalu izpadel proti Madžaru Csernyánszkemu s tesnim rezultatom 21:15, 14:21 in 26:24. Vseeno pa lahko rečemo, da je odlično odigral to tekmo, tako da vse čestitke.

Oba omenjena (Cerar in Stanovnik) sta bila skupaj uspešna tudi v igri dvojic, kjer sta zasedla končno drugo mesto na tekmovanju (v finalu ni veliko manjkalo do zmage, saj sta izgubila šele po tretjem odigranem setu) in sta bila tudi edina medvoška predstavnika, ki sta osvojila kolajno na tem tekmovanju. Čestitke! Ostali naši v igrah dvojic žal niso bili uspešni in se niso uspeli uvrstiti dlje od ¼ finala.

V tej starostni kategoriji smo imeli predstavnice tudi pri puncah. Nastopile so Lea Ickovski, Tijana Jovanovič in pa Zala Koder Može. Punce si na žalost niso uspele izboriti preboja iz skupin, toda vseeno lahko rečemo, da jim je šlo dobro, saj so pokazale mirno in zbrano igro. Še vseeno pa je prostor za odpravo nekaterih nepotrebnih napak.

V igrah dvojic sta skupaj zaigrali Lea in Tijana, ki sta imeli v prvem kolu predano tekmo, nato pa sta v četrtfinalu morali priznati premoč angleško-romunski navezi.

V kategoriji do 15 let sta nas pri puncah zastopali Maša Oblak in pa Neža Špendal. Obe sta pri igri posameznic obstali v skupini, pri dvojicah pa sta prav tako obstali v 1/16 finala, a vseeno je bilo čutiti borbo na igrišču in pa dobro poslušnost punc pri sprejemanju nasvetov in njihovi uporabi med tekmo.

Pri fantih do 15 let smo imeli v igri Tadeja Jelenca,  Žiga Podgorška, Timoteja Ušeničnika, Anžeta Breško, Matevža Kovačiča, Jureta Malenška ter Lana Valenčaka. Iz skupine v posameznem delu se je uspelo uvrstiti Podgoršku, ki je v prvem kolu nato tesno izgubil proti Turku Keremu Acu, prav tako je v prvem kolu tesno izgubil ( 21:9, 19:21 in 21:15) Ušeničnik proti kasnejšemu zmagovalcu tekmovanja Angležu Hammondu.

Slednja igralca (Timotej in Žiga) sta bila od naših tudi najuspešnejša v igrah dvojic do 15 let, kjer sta izpadla v ¼ finalu proti kasnejšima finalistoma Špancema. Ostali naši žal niso bili uspešni, a jih gre vseeno pohvaliti za trud in borbenost.

V kategoriji do 17 let so od naših nastopili: Lina Pipan, Špela Ivanič, Jaka Perič Marovt, Kevin Lenarčič, Žiga Podgoršek, Matic Žagar, Blaž Jelenc, Rok Šantl, Urban Hudeček Šefic in Tim Vrbec. Največ je pokazala Lina, ki se je med posameznicami in v paru s Špelo Alič urstila v četrtfinale. V obeh četrtfinalih so jo čakale prve nosilke. Med posameznicami je zaigrala proti Avstrijki Schneider. Lina je odigrala odlično tekmo, vendar je bila nasportnica na koncu vseeno boljša. Zmagala je z rezultatom 22:20, 11:21 in 21:16. Med dvojicami sta Lina in Špela zaigrali proti Hrvaticama Šaban/Sulić. Ponovno je bilo napeto, a žal sreča ni bila na naši strani. Nasprotnici sta zmagali v treh setih. Od ostalih so v igri posameznikov zmage v prvem kolu zabeležili še Blaž, Jaka, Kevin in Žiga.

Če zaključimo, žal tokrat naš klub z izjemo Cerarja in Stanovnika ni posegel po stopničkah, a je vseeno vredno pohvaliti igralce za njihovo borbenost in željnost po tekmovanju. Iz tekmovanja v tekmovanje je viden napredek v igri, za katerega igralci trdo delajo na treningih, zato verjamem, da bo trud kmalu tudi poplačan in bo igralcem prinesel stopničke tudi na pomembnih tekmovanjih.

Ob koncu pa bi se radi zahvalili še vsem vam, ki ste sodelovali pri organizaciji in izpeljavi turnirja. Brez vas ne bi bil tako uspešen, obiskan, občudovan… skratka brez vas ta turnir ne bi bil to kar je! Hvala!!! Še posebej pa hvala Maticu, ki je turnir odlično načrtoval in izpeljal ter pokazal, da naš klub spada v sam vrh kar se tiče organizacije in gostovanja turnirjev.

 

Povezava na vse rezuiltate: https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament?id=EB99FC6E-B61B-4B81-AFE7-7DF82C34BD14

 

 

Nika P. in Maja