Osvojili smo naslove še v 13ki in 19ki!

V soboto je na Dolgem mostu v Ljubljani potekalo Državno prvenstvo do 13 in do 19 let. Tekmovanja smo se udeležili v velikem številu, domov pa smo odnesli tudi kar precej lepe rezultate.


Začnimo pri starejši kategoriji, vse skupaj se je pričelo z igrami mešanih dvojic, kjer žal zaradi bolezni Line Pipan nismo imeli v igri prvih nosilcev, vendar je naš klub dobro zastopal Žiga Podgoršek v paru s Špelo Alič (Olimpija), s katero sta premagala vse do finala, tam pa je bil boljši par z Bita Krumapk/Novak. Žiga je že v prvem krogu izločil Kevina Lina Lenarčiča, ki je igral z Niko Bedič (Lendava), proti zmagovalcema pa je v prvem krogu izgubil Tadej Jelenc z Vesno Halič (Kungota).


Tekmovanje se je nadeljevalo z igrami posamezno, pri dekletih smo imeli samo eno predstavnico, to je bila Nika Govekar, ki pa žal ni uspela priti preko prve ovire, od nje je bila boljša Maša Ham (Bit).
Pri fantih posamezno je prvi naslov za naš klub v dnevu prinesel Žiga Podgoršek, ki je v finalu ugnal svojega tradicionalnega rivala Korošo (Kungota), ta pa je bil v polfinalu boljši od Kevina, ki se je moral zadovoljiti samo z bronasto medaljo. V osmini finala je izgubil Tadej, boljši je bil Grad (Bit).
V dvojicah sta Tadej in Kevin v prvi tekmi proti dvojici Debevec/Petrič (Ljubljana) igrala maratonsko tekmo, zmagala sta z rezultatom 21:18, 28:30, 23:21, v četrtfinalu pa žal izgubila proti Grad/Krumpak (Bit) in osvojila 5. mesto. Žiga in Jaka Perič Marovt sta igrala skupaj in sta si z izjemo slabega prvega seta v polfinalu brez težav priigrala tri zmage, ki so zadostovale za naslov državnih prvakov.


Pa se lotimo še mlajše kategorije, pri fanti posamezno sta se najbolje odrezala Din Mašić in Tilen Jelenc, oba sta tekmovanje končala v četrtfinalu in osvojila 5. mesto. Iz skupine se je v izločilne boje uvrstil samo še Naj Sešek, ki je izgubil v osmini finala prav proti Tilnu. Ian Vidic, Anej Cergolj in Tomas Pulko so obstali v skupinah, za napredovanje jim je vsem zmanjkala po ena zmaga, Boru Žagarju pa dve.


Pri dekletih se je najbolje od naših odrezala Luna Šarkanj, ki se je uvrstila v četrtfinale in si priigrala 5. mesto, iz skupine je bila uvrščena tudi že Teodora Milivojević, ki pa je žal izgubila že proti Almi Ahmetović (Karizma) v prvem krogu izločilnih bojev. Hana Breznik, Klavdija Kadivec in Tija Mlakar žal niso osvojile nobene zmage med posameznicami, Titi Strušnik pa je manjkala samo ena za njeno napredovanje.
V fantovskih dvojicah smo si veliko obetali od prvih nosilcev Dina ter Tilna, vendar fanta žal nista prišla dlje kot do četrtfinala, tokrat sta bila boljša Kustec/Rogič (Bit), v osmini finala sta tekmovanje končala Naj Sešek in Ian Vidic, v prvem krogu pa Tomas ter Bor.


Pri dekliških dvojicah so se med seboj pomerile Klavdija/Luna in Hana v paru z Najo Globočnik Šegel. Po treh setih sta se napredovanja veselili Hana in Naja. Še bolj izenačene tri sete sta igrali Tita in Tija, ki sta bili najprej boljši od domačink Hajraj/Nekrep, nato pa izgubili proti Korošicama. Tako sta ti dvojici obe osvojili 5. mesto in končali tekmovanje en korak od medalje.


V mešanih dvojicah je bila naša zadnja priložnost, da osvojimo naslov še v tej starostni kategoriji in uspelo nam je. Da imamo naslov je bilo znano pred pričetkom finala, saj sta vsak na svoji strani mreže stala Tilen in Din, vsak s svojo soigralko. Na koncu se je naslova državnega prvaka veselil Tilen Jelenc z Majo Mavec (Konex), ki sta slavila po treh tesnih setih (18:21, 22:20, 22:20) Din in Lučka Perme (Olimpija) pa sta se morala zadovoljiti s srebrom. Deveto mesto sta osvojila še para Tomas/Hana in Naj/Teodora.
Tako smo zaključili z vsemi letošnjimi mladinskimi državnimi prvenstvi, naslova smo se veselili na vseh prvenstvih, zdaj pa sledi novo krajše pripravljalno obdobje za novo sezono, ki se začne januarja z novimi turnirji in pa članskim državnim prvenstvom v začetku februarja.


Vse rezultate tega tekmovanja najdete na https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament/matches?id=E75C0374-3978-40A6-94E0-1815FF9923A5&d=