Petra in Miha do tretjega mesta v Kazakhstanu

Miha Ivančič in Petra Polanc imata za seboj zelo naporen mesec tekmovanj, ki pa jih še ni konec. Pretekli vikend sta se udeležila turnirja v Kazakhstanu, zdaj pa ju čaka še Evropsko prvenstvo! 

V Kazakhstanu je potekal Condensate Kazakhstan International challenge turnir, ki šteje za svetovno jakostno lestvico. S Petro in Mihom sta se na pot odpravila selektorica Maja Kersnik in Matevž Šrekl. Petra in Miha sta nastopila v kategoriji posamezno in v mešanih dvojicah. 

V kategoriji posamezno je Miha moral priznati premoč nasprotniku že v prvem krogu tekmovanja. Od njega je bil močenjši Lokesh Reddy Kalagotla, ki je dvoboj osvojil z rezultatom 21:17 in 21:18.

Petra pa je prvo tekmo glavnega dela tekmovanja dobila z rezultatom 23:21 in 21:11, v naslednjem krogu pa je dvoboj proti Japonki izgubila in tako v drugem krogu zaključila s turnirjem med posameznicami.

Miha in Petra sta v drugem krogu mešanih dvojic premagala Azijsko dvojico z rezultatom 21:7 in 21:12, zmagala pa sta tudi četrtfinalni dvoboj. V polfinalu sta se pomerila proti Malezijskemu paru, a sta z rezultatom 17:21 in 9:21 žal morala premoč priznati nasprotnikoma. Challenge turnir sta tako zaključila na 3. mestu. Ta rezultat je super popotnica za nastop na Evropskem članskem prvenstvu, ki se prične v ponedeljek, 8.4. 2024, v Saarbrucknu.

Po tekmovalnem delu dneva pa sta bila Miha in Matevž Šrekl (predsednik našega kluba) uradna gostja in govorca na konferenci o športu na univerzi Mahambet v Uralsku.

Petra in Miha pa sta sedaj že preizkusila dvorano v Saarbrucknu, kjer se bo kmalu začelo Evropsko člansko prvenstvo.

TajaP