Petra in Miha srebrna v Kamerunu

Kot že mnogi veste, sta Petra Polanc in Miha Ivančič postala že prava svetovna popotnika. Seznam z državami, v katerih sta že tekmovala, se vsako leto povečuje. Trenutno pa se nahajata v Kamerunu (država v srednji Afriki), iz katerega prihajajo tudi zelo dobre novice o njunih dosežkih. Udeležila sta se namreč turnirja Cameroon international 2023. Preberite si nekaj besed o njuni izkušnji z afriško celino.

Svojo dogodivščino sta Petra in Miha začela v Kamerunu, v mestu Yaounde, ki leži sredi deževnega gozda. Tam ju je pričakal pogled na prečudovito gozdnato pokrajino in organizatorji, ki so ju zapeljali do hotela. Med vožnjo sta z začudenjem opazovala mesto. Več pa nam je o izkušnji zaupala Petra:

“Kot sama vedno pravim, ima vsaka država svoj čar, vendar pa mi v spominu ostajajo prizori, ki so me presenetili. Vedno znova me preseneti, kako raznoliko ljudje živimo. Mesto si bova z Mihom zapomnila predvsem kot zelo prašno.”

“Kar se tiče samega tekmovanja moram omeniti, da so se organizatorji zelo trudili, da bi tekmovanje potekalo nemoteno. To sem zelo cenila. ..spreglejmo pa seveda pozno javljanje o pričetku tekmovanja, urniku prevozov ter objavljanje rezultatov… Močno so se potrudili tudi za slovesno otvoritev, kjer so številni plesalci predstavili svoje točke v afriškem stilu. Res navdušujoče! Pogoji za igranje so bili zelo zanimivi, saj je bila dvorana iz obeh strani odprta (rešetke)! Vendar kljub temu presenetljivo ni tako pihalo, kot bi si človek mislil.

Nekega dne pa so zaradi močnega naliva prenehale delovati luči, v dvorani pa je tako bobnelo, da smo se med seboj komaj slišali. Luči so prenehale delovati tudi na finalni dan in so bile tekme prekinjene za dve uri. V dvorani pa smo imeli tudi kar nekaj obiskov precej velikih netopirjev! Spoznala pa sva veliko prijaznih domačinov.

Z najinim rezultatom sva zadovoljna, a vseeno nekoliko razočarana, da se finale ni popolnoma izšlo po najinih željah.”

Petra in Miha sta nastopila tako v kategoriji posamezno kot tudi v mešanih dvojicah. Petri se je med posameznicami uspelo prebiti v drugi krog tekmovanja, kjer pa je bila od nje žal boljša druga nosilka turnirja. Mihu pa se je uspelo med posamezniki uvrstiti na kar 5. mesto. 

Skupaj sta v mešanih dvojicah pokazala odlično igro in tako jima je uspelo priti vse do finala. Na koncu sta osvojila drugo mesto, več podrobnosti o rezultatih pa najdete na rezultati.

Sedaj sta že na poti v Nigerijo, kjer se bosta udeležila international challenge turnirja. Želimo jima varno pot in veliko športne sreče!

TajaP