Petra, Miha in Martin s po dvema turnirskima zmagama!

Pretekli vikend je v Brežicah potekal 1. AB turnir v tej sezoni, kjer so se tudi naši igralci precej izkazali.
Svojo premoč nad ostalimi sta spet dokazala Petra Polanc in Miha Ivančič v mešanih dvojicah, kjer že kar nekaj časa ne poznata poraza na slovenskih turnirjih. V četrtfinale sta se prebila še Rok Kuprivec in Zala Žuran (Branik), ki pa sta žal izgubila z rezultatom 20:22 v tretjem setu in se jima žal ni izšlo za polfinale. V skupini sta eno zmago premalo za napredovanje zabeležila Gal Bizjak in Lina Pipan.
Druga turnirska zmaga je prišla v kategoriji moških dvojic, kjer sta na najvišjo stopničko stopila Martin Cerkovnik in Miha Ivančič. V finalu sta po treh setih ugnala navezo Turk/Zalar, v polfinalu pa Jaka Ivančič/Miha Masten (Branik), ki sta na koncu suvereno osvojila tretje mesto. V četrtfinalu sta tekmovanje končali še medvoški dvojici Matic Ivančič/Tej Kolar in Gal Bizjak/Rok Kuprivec.
V kategoriji ženskih dvojic smo imeli samo en par, je bil pa ta tudi zelo uspešen. Lina in Petra sta zaigrali skupaj, prišli vse do finala, tam pa žal nista uspeli streti dvojice Arih/Bajuk.
Se je pa zato Petra spet izkazala med posameznicami, kjer je postala končna zmagovalka, na turnirju posameznic pa ni izgubila niti seta. V A kategoriji je tekmovala še Lina, ki pa tokrat ni uspela zabeležiti zmage, čeprav je pokazala kar obetavno igro in bo sigurno na naslednjih turnirjih še bolj mešala štrene najboljšim na teh turnirjih.
Pri moških posamezno smo imeli kar štiri igralce, ki so se uvrstili v četrtfinale in vsi so igrali sigurno ene najzanimivejših tekem turnirja. Že prva bratska tekma med Miho in Jako Ivančičem je bila napeta do konca, kjer je tokrat bil boljši starejši Miha. Tej Kolar je tudi igral tri sete proti Krivcu (Mirna), ni popuščal vse do konca, vendar je na koncu zmanjkalo nekaj sigurnosti in mirnosti, da bi tekmo obrnil sebi v prid. Lepo je kazalo tudi Galu Bizjaku, ki je po malce slabšem prvem setu oba naslednja seta bil v prednosti ali izenačen proti drugopostavljenemu Zalarju, a na koncu žal izgubil z 20:22 v tretjem setu. Napredoval je tako le Miha, ki v polfinalu ni imel večjih težav proti Krivcu, v finalu pa ga je premagal Zalar, kar je bila posledica nedavne bolezni, ki je Mihi pobrala precej moči in kondicije. V skupini sta vsak s po eno zmago ostala Mateja Manić in Matic Ivančič.
Pri moških posamezno B kategorije smo imeli samo enega predstavnika, to je bil Martin Cerkovnik. Brez izgubljenega niza je prišel do končne zmage in pokazal, da si sigurno zasluži mesto na A turnirju.