Polna dvorana v Medvodah in kopica medalj za naše igralce

Čez vikend je bilo v Medvoški dvorani zelo pestro. Na sporedu so bili kar štirje turnirji: A turnir, B turnir ter turnirja do 11 in do 15 let. Nastopilo je ogromno tekmovalcev, tako da so bila igrišča od jutra do večera polno zasedena. Priča smo bili tudi številčni udeležbi medvoških igralcev.

V kategoriji do 11 let so klub zastopali: Jakob Biber, Matic Cerar, Lea Ickovski, Žiga Janhuba, Tilen Jelenc, Tijana Jovanovič, Zala Koder Može, Vid Lazar Šuštaršič, Nemanja Milivojevič, Maj Mlakar, Urban Nosan, Tomaž Sagadin, Naj Sešek, Matic Skok, Samo Stanovnik, Filip Štrovs, Samo Štrovs, Tobija Šubic, Žan Teraž in Klara Turin. V disciplini posamezno je Matic Cerar zopet pokazal premoč nad ostalimi in zasedel  najvišjo stopničko. Tomaž Sagadin je izgubil v osmini finala proti soigralcu Filipu Štrovsu. Poleg Filipa sta se v četrtfinale uvrstila še Samo Stanovnik in Jakob Biber. Tudi drugi fantje so pokazali veliko volje in znanja, vendar se žal tekmovanje zaključili v skupinskem delu. Pri puncah posamezno smo zabeležili nekaj zmag, vendar ne dovolj, da bi se katera od njih uvrstila v nadaljnje tekmovanje. Pri disciplini mešanih dvojic se je Matic Cerar s Tinkaro Alič (BK Olimpija) prebil vse do polfinala, kjer sta mogla priznati premoč  paru Nikita Peshekhonov/Iva Koša (BK Mladost). Slednja sta kasneje tudi zmagala tekmovanje. Tekma za tretje mesto je Maticu in Tinkari prinesla bron. Drugi pari: Samo Stanovnik/Tijana Jovanovič, Filip Štrovs/Zala Koder Može, Lea Ickovski/Lovro Jovan (ŠD Sele-Vrhe), so izpadli v skupinskem delu tekmovanja.

V kategoriji do 15 let so klub zastopali: Eva Andrejaš, Tjaša Cerar, Bor Furlan, Vid Govekar, Urban Hudeček Šefic, Špela Ivanič, Blaž Jelenc, Tadej Jelenc, Gaj Lasič, Klemen Langerholc, Kevin Lin Lenarčič, Jaka Perič Marolt, Lina Pipan, Žiga Podgoršek, Rok Šantl, Gal Vran, Timotej Ušeničnik, Tim Vrbec, Matic Zor, Matic Žagar in Živa Žagar. V disciplini  posamezno se je Lina uvrstila v polfinale, kjer je izgubila proti Špeli Alič (BK Olimpija). Kasneje je zmagala tekmo za tretje mesto proti Maji Koman (BK Kungota). Tudi Špela Ivanič in Tjaša Cerar sta se uvrstili iz skupine, vendar izgubili v četrtfinalu. Pri fantih sta se iz skupine uvrstila le  Jaka Perič Marolt in Žiga Podgoršek. Prvi je izgubil v osmini, slednji pa v četrtfinalu. Za oba je bil usoden kasnejši zmagovalec turnirja Jan Babnik (BK Bit). Pri mešanih dvojicah sta Kevin Lin Lenarčič in Lina Pipan zasedla četrto mesto. Žiga Podgoršek se je z Niko Bedič (BK Mladost) uvrstil v  četrtfinale, Jaka Perič Marolt in Tjaša Cerar pa sta zabeležila eno zmago, kar pa je bilo žal premalo za vidnejšo uvrstitev.

Na A turnirju so od naših nastopili: Miha Ivanič, Miha Ivančič, Martin Cerkovnik in Petra Polanc. Miha Ivanič je opravičil vlogo prvega nosilca in se na koncu zavihtel na najvišjo stopničko. Tudi Mihu Ivančiču se je uspelo uvrstiti v četrtfinale, a ga je tam ustavil Gašper Krivec (BK Mirna). Pri dekletih nas je med posameznicami zastopala le Petra, ki je igrala odlično in bila na koncu le za las ob zmago. V finalu jo je z rezultatom 21:19 v tretjem setu premagala Kaja Stankovič (BK Ljubljana).  V moških dvojicah so nastopali sledeči pari: Miha Ivanič/Martin Cerkovnik, Gal Bizjak/Jan Babnik (BK Bit) in Miha Ivančič/Gašper Krivec (BK Mirna). V polfinale se je uspelo uvrstiti paru Ivanič/Cerkovnik, tam pa sta jih ustavila brata Turk (BK Mirna). Kasneje sta naša fanta, tesno v treh setih, izgubila še tekmo za tretje mesto proti paru Krapež/Zalar iz BK Bit. Bolje pa se je odvilo v igri ženskih dvojic, kjer je Petra zaigrala s Kajo Stankovič. Dekleti sta brez večjih težav premagali vse nasprotnice in osvojil prvo mesto. Za konec so bile na sporedu še igre mešanih dvojic, kjer smo imeli v igri močan par Miha Ivačič/Petra Polanc. V nasprotju s prejšnjim A turnirjem je bila igra bolj umirjena, premišljena in na višjem kakovostnem nivoju. Temu je sledil tudi dober rezultat, saj sta naša igralca dokaj suvereno osvojila zlato medaljo. Od naših igralcev je nastopil še Gal Bizjak, ki je zaigral s partnerko Zalo Žuran (BK Branik). Uspelo se jima je uvrstiti v četrtfinale, kjer pa nista imela večjih možnosti proti kasnejšima finalistoma Šemrov/J.Bajuk (BK Mirna). Vsekakor pa vsaka izkušnja šteje.

Na B turnirju so od naših nastopali: Grega Šuštar, Tej Kolar, Gal Bizjak in Luka Podgoršek. V četrtfinale sta se uvrstila Grega in Tej. Tej je tam izgubil proti Spillerju (BK Olimpija), Gregu pa se je uspelo uvrstiti v finale, kjer pa je bil od njega, z rezultatom 21:14 in 21:19, boljši Miha Masten (BK Branik).

Naši so skupno osvojili lepo bero medalj. Za vse mlade je bil to tudi neke vrste pripravljalni turnir za prihodnji konec tedna, ko bo v Medvodah poteklo mednarodno mladinsko tekmovanje Forza cup. Naši igralci se bodo tako pomerili s tujo konkurenco in nadejamo si, da bomo tudi tam priča čim več osvojenim medaljam.