Praznovanje dvajsete obletnice Badminton kluba Medvode

Dvajset (20) let.

Dvajset let je že minilo od ustanovitve nam vsem tako ljubega Badminton kluba Medvode.

Dvajset let neskončno lepih spominov, izkušenj, dogodivščin, novih prijateljstev, uspehov in še mnogo drugega. Težko je opisati vse lepo, kar smo v klubu doživeli skozi vsa ta leta, saj je bilo tega res veliko.

Prireditev, ki je bila skrbno načrtovana pod budnim očesom Minke Ivančič, je bila naravnost odlična. Plesni nastop deklet iz plesne skupine Leaders je prisotne, kljub precej zgodnji nedeljski uri, spravil v super voljo. Pozdravila sta nas Minka in voditelj Jure Galičič, ter glasbena točka skupine EMPETRI – hit skupine ABBA – Dancing Queen, ob katerem so se nam mnogim kar naježile kocine, saj so bile punce zares odlične.

Po dveh odličnih nastopih je na oder stopil predsednik kluba Matevž Šrekl, vsem bolj znan kot Jusko. V nagovoru nas je spomnil na dejstvo, da klub za nas ni le klub, temveč je veliko več. Je skupnost, je naša družina in v družini vedno držijo besede: »Vsi za enega in eden za vse!«, kar definitivno velja tudi za našo malo družinico, ki šteje že preko 200 članov. Od tega je preko 100 aktivnih igralcev badmintona. Vsi smo si med seboj vedno pripravljeni pomagati in drug drugemu privoščimo uspeh ter si na poti do njega tudi nesebično pomagamo.

Po nagovoru našega predsednika je na prečno flavto zaigrala predstavnica igralcev Maša Oblak, in pokazala, da imajo naši igralci tudi druge talente in hobije. S skladbo iz filma moje pesmi moje sanje My Favourite Things so ponovno nastopila dekleta iz tria EMPETRI.

Janez Kovač, podpredsednik kluba, nas je s predstavitvijo glavnih mejnikov popeljal skozi zgodovino kluba. V dvajset letni zgodovini velja omeniti številne zavidljive dosežke, začenši že s samo ustanovitvijo kluba. Več skupin igralcev badmintona v občini Medvode so uspeli združiti v en skupen klub in tako se je badminton v naši občini začel razvijati.

Veliko prelomnico je za klub pomenila tudi otvoritev nove športne dvorane v Medvodah, ki je omogočila, da so se treningi, ki so prej potekali po različnih telovadnicah, združili pod eno streho.

Seveda pa uspeh ni odvisen samo od kvalitete opreme in prostorov, potreben je tudi dober trenerski team in pa seveda velika predanost, veliko vloženega truda ter volje igralcev. Vse to smo imeli in to se je tudi odrazilo na doseženih uspehih.

Uspehe pa smo dosegali tudi na področju organizacije velikih badmintonskih dogodkov, pri katerih velja izpostaviti evropsko prvenstvo do 17 let, mednarodno prvenstvo v badmintonu Slovenia International, ki smo ga do sedaj organizirali že 9-krat, mladinsko tekmovanje Forza Cup in številne druge turnirje.

Za organizacijo le teh je potrebno veliko načrtovanja, veliko pridnih rok (seznam pomočnikov je zelo dolg) in veliko vloženega časa, pri čemer pa so nam člani kluba vedno radi priskočili na pomoč, zato bi se vam na tem mestu še enkrat radi iskreno zahvalili za vašo pomoč ter se že veselimo organizacije različnih dogodkov v prihodnosti, kjer bomo zopet sodelovali!

Poleg igralcev in vseh članov kluba pa ne smemo pozabiti na trenerje, ki so zelo pomembni usmerjevalci na športni poti naših talentiranih igralcev. Trenerska ekipa je bila v pravkar končani sezoni sestavljena iz izkušenih in novih trenerjev, ki so v večini še aktivni igralci in lahko na otroke prenesejo velik del svojih izkušenj, kar pa igralci zelo cenijo in napotke uporabijo na svoji poti do zastavljenih ciljev.

Če seštejemo vse omenjene komponente, smo na odlični poti, da dosežemo svoje cilje ter (po)ostanemo najboljši badmintonski klub v Sloveniji. Za to se bomo potrudili vsak po svojih najboljših močeh.

Po navdihujočem govoru Janeza je sledil kratek premor od obujanja vseh dosežkov dvajset letnega delovanja našega kluba, in sicer z glasbenim vložkom deklet iz tria EMPETRI – zaigrale so The Final Countdown. Ogledali pa smo si tudi nastop balerin iz baletnega društva Labod.

Za sezono 2018-2019 je imel Badminton klub Medvode cilje postavljene zelo visoko. S trdim delom in veliko vloženega truda smo zastavljene cilje v glavnem dosegli.

Glavni cilj je bil, da postanemo državni prvaki v vseh kategorijah. To nam je uspelo skoraj v vseh kategorijah, izmuznil se nam je le naslov državnih prvakov v kategoriji do 13 let.

Matic Ivančič je prestavil vse glavne dosežke letošnje sezone, najpomembnejši pa so:

  • 11 zlatih medalj na državnih prvenstvih,
  • 21 srebrnih medalj na državnih prvenstvih,
  • 17 bronastih medalj na državnih prvenstvih,
  • mesto v 1. slovenski badmintonski ligi,
  • mesto v 2. slovenski badmintonski ligi,
  • dva trikratna državna prvaka (Petra Polanc v članski kategoriji in Jaka Ivančič v mladinski),

Skratka za nami je uspešna sezona, ki odraža sadove našega garanja in je dobra popotnica in motivacija za novo sezono.

Po predstavitvi vseh uspešnih rezultatov je sledil nastop predstavnika rekreativnih igralcev Janeza Jocifa, ki je svoj talent pokazal z igranjem na srednjeveško glasbilo – dude. Nastop je bil zanimiv in enkraten.

Ker trenerji nismo pripravili nobene točke, kjer bi pokazali svoje talente in popestrili prireditev, smo bili deležni kazni, in sicer smo lahko izbirali med dvema možnostma: lahko bi nekaj zapeli ali pa na hitro pripravili kakšno točko po svoji izbiri, kar smo si na koncu tudi izbrali. Med našimi pripravami so občinstvo zamotile plesalke plesne skupine Leaders, mi pa smo odhiteli na posvet in pripravo. Odločili smo se in iz fitnes opreme sestavili avto, toda ne kateregakoli – »izdelali« smo Audija, ki je še posebej pri srcu naši glavni trenerki Maji. Z avtom smo se »pripeljali« na oder in pokazali naše vozniške sposobnosti. Z našim nastopom smo nasmejali vse prisotne, tako da lahko rečemo, da smo kazen zelo dobro odslužili.

  

Ob koncu prireditve pa seveda ne sme manjkati tudi skupinsko fotografiranje.

 

Po uradnem delu smo se še dolgo družili v sproščenem vzdušju ob pikniku in različnih igrah. Kot je že tradicionalno, se je na pikniku odigral tudi turnir dvojic starš/otrok. Zmagala sta Kevin in Boštjan Lenarčič, drugo mesto sta osvojila Luka in Miha Podgoršek, tretja pa sta bila Jaka Perič Marovt, ki ga je »posvojila« Urša Cerar. Odigrana je bila tudi tradicionalna nogometna tekma.

Tudi najmlajšega udeleženca turnirčka smo nagradili.

Po končanih podelitvah pa tako kot na vsakem rojstnem dnevu tudi pri nas ni manjkalo dobre hrane, pijače in tortice s katero smo se vsi posladkali.

Veseli smo, da smo se zbrali v tako velikem številu. Upamo, da ste se vsi imeli lepo in da se kmalu spet vidimo na badmintonskih igriščih, drugo nedeljo junija 2020 pa na tradicionalni letni skupščini!

Ker s tem tednom končujemo s treningi v tej sezoni, Vam želimo da bi ta prosti čas kar se da čim bolje izkoristili in se spočili, kajti nova sezona je že pred vrati in vsi v klubu se že zelo veselimo, da vidimo kakšne uspehe nam bo prinesla.

 

Nika Polanič in Minka Ivančič