Preklca se je izkazal v Lendavi

V nedeljo smo spet potovali v Lendavo, tokrat na 3. turnir do 13 in 17 let. Spet je bilo na sporedu ogromno tekem in turnir se je na koncu zavlekel do poznih večernih ur. Tudi tokrat so naši igralci bili zelo uspešni s svojimi rezultati in na koncu smo domov odnesli kar nekaj medalj.

V kategoriji do 17 let so tekmovali: Jaka Ivančič, Gal Bizjak, Luka Podgoršek, Matic Trojanšek, Taja Pipan in Lina Pipan.  Med posamezniki smo največ pričakovali od Jaka. Tokrat se je Preklca izkazal v vsej svoji veličini, saj mu je uspevalo res vse kar si je zamislil, na momente tudi tisto, kar si ni. Že v četrtfinalu je odpravil Miha Mastena (BK Branik), v polfinalu pa še vedno neugodnega Gregorja Aliča (BK Olimpija). V finalu mu je nasproti stal Blaž Smrkolj (BK Bit), ki je bil na prvih dveh turnirjih do 17 let boljši od Jaka. Tokrat pa se je Jaka dobro pripravil, kljub naporni tekmi zdržal do konca in se zasluženo veselil prvega mesta. Odlično je tokrat zaigral Luka Podgoršek.  Zelo dobro se je upiral višje postavljenim igralcem in jim dal kar precej dela. Na koncu je osvojil odlično šesto mesto. Dobro je začel tudi Gal Bizjak, vendar malo popustil v ključnih trenutkih igre proti Matevžu Hermanu (BK Mirna). Ta poraz ga je stal vidnejše uvrstitve, vendar vsaka šola nekaj stane in zagotovo je bila dobra izkušnja za naslednja tekmovanja. Gal je v nadaljevanju dobil vse preostale dvoboje in osvojil končno deveto mesto. Malo slabši dan je imel tokrat Matic, ki nikakor ni našel svoje igre. A nič za to, naslednjič bo boljše, tako da samo samozavestno naprej. Pri dekletih je po daljši odsotnosti ponovno nastopila Taja Pipan. V igri posamezno tokrat bolj za občutek. Veseli dejstvo, da je lahko nastopala brez bolečin, kar pomeni, da se trdo delo obrestuje. Kar pogumno naprej! Pohvale pa si zasluži tudi njena mlajša sestra Lina. Lina je že v prvem kolu premagala Zalo Žuran (BK Branik), potem pa borbeno igrala še proti Maruši Vračar (BK Olimpija). Tudi njeno delo se počasi kaže na igrišču, zato samo potrpežljivo in pridno naprej z delom.

V dvojicah pa so naši igralci osvojili kar dve zlati medalji. Pri fantih je bil prvi Jaka v navezi z Mastenom (BK Branik), pri dekletih pa naša povratnica Taja s partnerko Marušo Vračar (BK Olimpija). Uspeh sta s tretjim mestom dopolnila Gal in Lina. Gal je bil bronast v paru z Janom Babnikom (BK Bit), Lina pa s Špelo Alič (BK Olimpija).

V kategoriji do 13 let pa so naš klub zastopali Eva Andrejaš, Maša Oblak, Živa Žagar, Anže Breška, Matic Cerar, Tadej Jelenc, Jure Malenšek, Žiga Podgoršek, Jakob Sagadin in Timotej Ušeničnik. Na stopničke smo tokrat stopili samo v fantovski konkurenci, med posamezniki Žiga na drugo in Timotej na tretjo stopničko. Oba je premagal Koroša (Kungota). V dvojicah smo že v poznih večernih urah gledali dobro finalno tekmo, polno preobratov, a na koncu sta Žiga in Timotej osvojila srebrno medaljo.

Pri posameznikih je malo do polfinala zmanjkalo Tadeju Jelencu, četrtfinale je izgubil z rezultatom 19:21, iz skupine pa se je uspel prebiti še Anže, ki je zasedel končno 9. mesto. Matic, Jakob in Jure so vsi končali s kar nekaj zmagami, vendar je vsem malo zmanjkalo do preboja iz skupine.

Pri puncah se je najbolje uvrstila Eva, ki je prišla do četrtfinala, tam pa jo je premagala Manca Mlinarič (Karizma). Maša in Živa sta obe obstali v skupini čeprav sta pokazali kar nekaj dobrih predstav in tehničnega znanja, vendar so določene nasprotnice bile še vedno premočne.

V fantovskih dvojicah sta se poleg že omenjenih Timoteja in Žige v četrtfinale uvrstila še Jakob in Anže, kjer sta izgubila proti končnim zmagovalcem, Tadej in Matic pa sta ostala v skupini. Pri dekletih sta se obe naši dvojici Živa/Maša in Eva/Vesna Halič (Kungota) uvrstili iz skupine, kjer pa sta izgubili že v prvem krogu.

Na koncu smo s prikazanim v večini kar zadovoljni, seveda pa nam dajejo ti rezultati spodbudo, da v tem dobrem mesecu, kolikor je še do prvih državnih prvenstev naredimo kar se da veliko in tam pokažemo, kdo je najboljši 😉

Povezava do turnirja: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=A8DDA74D-A771-4541-98E9-0026F17C5E4A