Prvi turnir do 15 let

V soboto, 18.11. 2023, je v Športni dvorani Medvode pod našim vodstvom potekal prvi turnir do 15 let za sezono 2023/24. Turnirja se je udeležilo več kot 90 igralcev, ki so se borili za najboljše uvrstitve v kategoriji posamezno ter ženskih in moških dvojicah. Skupno so otroci odigrali čez 160 tekem, naš klub pa je zastopalo kar 25 igralcev! Najboljši rezultat med našimi igralci sta dosegla Teodora Milivojević in Tilen Jelenc.

Med dekleti posamezno je navdušila Naja Horvat (BK Mladost), ki je brez izgubljenega seta stopila na najvišjo stopničko. V finalu se je pomerila proti Isabeli Šeme (BK Bit), ki je v polfinalu izločila Arijaldo Mustafič (ŠD Sele-Vrhe). Naša Teodora Milivojevič pa se je v borbi za tretje mesto pomerila proti Arijaldi. Teodora je pokazala odlično igro in po treh napornih setih ji je uspelo osvojiti zasluženo bronasto medaljo. 

Med moškimi dvojicami sta se v finale prva uvrstila David Pirnovar in Bor Zaletel (BK Bit), ki sta v polfinalu izločila našega Tilna Jelenca (BK Medvode) in Roka Strelca (BK Kungota). Druga finalista pa sta postala Din Mašič (BK Bit) in Maks Trampuž (BK Konex), katerima sta Jan Vrance in Kristjan-Olenik Ribič morala žal predati polfinalno tekmo, zaradi zelo močnih mišičnih krčev. Din in Maks sta osvojila tudi finalni dvoboj in tako postala zmagovalca turnirja. Tretje mesto je tako z nekaj sreče osvojil Tilen Jelenc.

Pri ženskih dvojicah smo v četrtfinalu lahko spremljali zelo napet dvoboj med Mio Sketelj in Zarjo Žlebnik (BK Ljubljana) ter Teodoro in Lučko Perme (BK Olimpija). Na koncu sta Mia in Zarja pokazali boljšo igro in si po dolgih treh setih zagotovili svoje mesto v polfinalu. Žal se v finale nista uspeli uvrstiti, zato sta se kasneje pomerili proti  Brini Zaletel (BK Bit) in Izabeli Šeme (BK Bit) za tretje mesto. Žal jima je za zmago zmanjkalo nekaj moči in tako sta osvojili odlično 4. mesto. Zmagovalki turnirja pa sta prepričljivo postali Maja Mavec (BK Konex) in Arijalda Mustafič, ki jima nobena dvojica ni uspela vzeti niti seta. 

Za foto utrinke se zahvaljujemo fotografu Niku Krizmaniču, več njegovih fotografij pa najdete tukaj.

TajaP