Srebrna žogica 2020 tokrat v jesenskem terminu

V soboto smo v Lendavi tekmovali na Srebrni žogici Lendave. Ponavadi je to res trodnevno tekmovanje, letos pa so bile zaradi trenutnih razmer in malega števila prijavljenih igralcev odigrane vse tekme v enem dnevu. Naš klub so zastopali Matic Cerar, Tilen Jelenc, Tadej Jelenc, Anže Breška, Samo Stanovnik, Tobija Šubic, Tijana Jovanovič, Zala Koder Može ter Neža Špendal. Naši tekmovalci so odšli domov precej težji kot so prišli, saj smo odnesli kar 4 zlate🥇 in 4 bronaste🥉 medalje.

V kategoriji do 13 let je Tilen Jelenc osvojil tretje mesto v skupini v igrah posamezno, z malce sreče pa je prišel tudi do bronaste medalje v dvojicah z Juretom Krambergerjem iz Lendave. Tam sta bila boljša Matic Cerar in Nikita Peshekhonov (Lendava), ki sta na koncu slavila zmago. Matic se je z Nikito pomeril tudi v finalu iger posamezno, kjer je slavil zmago šele po treh setih, kar gre pripisati tudi temu, da je igral kar v dveh starostnih kategorijah. Tudi v kategoriji U15 je stopil na stopničke, osvojil je bronasto medaljo, izgubil je proti Vidu Koščaku (Mirna). Kljub temu je z dvema zlatima in eno bronasto medaljo najuspešnejši Medvoščan na turnirju, je pa v približno 5 urah odigral kar 9 tekem posamezno, kar je sigurno vplivalo na to, da v 15ki ni mogel poseči še malce višje.

V kategoriji do 15 let se je dveh zlatih medalj veselil tudi Tadej Jelenc, ki je v finalu iger posamezno premagal soigralca v dvojicah Koščaka in se v treh setih veselil zmage. V polfinalu je bil že boljši tudi od Anžeta Breške, ki je skupaj z Maticem stopil na tretjo stopničko. Sta si pa Matic in Anže priigrala mesto v polfinalu po četrtfinalnih zmagah proti klubskim soigralcem, Matije bil boljši od Sama, Anže pa od Tobije.

V dvojicah sta si poleg omenjene Tadejeve zlate medalje bronasto priigrala še Anže in Samo, ki sta v četrtfinalu premagala domačo dvojico Prša/Gönc, nato pa šele v treh setih izgubila proti paru Škrlj/Ornik.

Pri dekletih se je samo Neži uspelo uvrstiti iz skupine, v četrtfinalu pa jo je po treh setih ugnala Zara Šenica (Mirna) in ji preprečila stati na stopničkah. Tijana in Zala sta se med drugim pomerili tudi med seboj, boljša je bila Tijana. V dvojicah je bilo prijavljenih samo 5 parov, žal pa je peto mesto osvojila prav Tijana v paru z Lizo Volčini (Mengeš). Bronasto medaljo sta si okrog vratu nadeli Neža in Zala, v polfinalu sta po treh setih izgubili proti domači dvojici Litrop/Oletič.

Vse uvrstitve naših na stopničke:
MS13:
1. Matic Cerar
MD13:
1. Matic Cerar in Nikita Peshekhonov (Lendava)
3. Tilen Jelenc in Jure Kramberger (Lendava)
MS15:
1. Tadej Jelenc
3. Matic Cerar in Anže Breška
MD15:
1. Tadej Jelenc in Vid Koščak (Mirna)
3. Anže Breška in Samo Stanovnik
WD15:
3. Zala Koder Može in Neža Špendal

 

 

View this post on Instagram

 

Včeraj smo v Lendavi tekmovali na Srebrni žogici Lendave. Ponavadi je to res trodnevno tekmovanje, letos so bile odigrane vse tekme v enem dnevu. Naši tekmovalci so odšli domov precej težji kot so prišli, saj smo odnesli kar 4 🥇 in 4 🥉 medalje. Najuspešnejši je bil Matic Cerar, ki je zmagal v kategoriji do 13 let med posamezniki in dvojicami ter bil tretji v kategoriji do 15 let. Z dvema zlatima je prišel domov tudi Tadej Jelenc, ki je pokazal, da je trenutno najboljši v svoji starostni kategoriji do 15 let. Vse uvrstitve naših na stopničke: MS13: 1. Matic Cerar MD13: 1. Matic Cerar in Nikita Peshekhonov (Lendava) 3. Tilen Jelenc in Jure Kramberger (Lendava) MS15: 1. Tadej Jelenc 3. Matic Cerar in Anže Breška MD15: 1. Tadej Jelenc in Vid Koščak (Mirna) 3. Anže Breška in Samo Stanovnik WD15: 3. Zala Koder Može in Neža Špendal . . . #badminton #bkmedvode #badmintonslovenija #stopničke #medvode #lendava #srebrnazogica #medalje #visitmedvode

A post shared by Badminton klub Medvode (@badmintonmedvode) on