Tadej bronast na Mirni

V soboto smo igrali na drugem turnirju do 13 let. Tokrat je naš klub zastopalo 11 fantov in na žalost nobena punca. Od teh fantov se je najbolje uvrstil Tadej Jelenc, ki se je suvereno uvrstil v polfinale, kjer je z malce pretrdo roko na koncu tekme izgubil s kasnejšim zmagovalcem Trobcem, v tekmi za 3. mesto pa bil suvereno boljši od Škrlja. Le-ta je v četrtfinalu kar malce presenetljivo premagal Matica Cerarja, čeprav je Matic v obeh setih imel že lepo prednost, pa na koncu ni uspel dokončati začetega dela. 5.-8. mesto si je razdelil še Anže Breška, ki je izgubil s Trobcem, čeprav v igri ni preveč zaostajal za njim.
Malce je do četrtfinala zmanjkalo Lanu Valenčaku, ki je izgubil z domačinom Križmanom, malce so mu ponagajali živci v tretjem setu, ampak sem prepričan, da bo na naslednjem turnirju še bolje. V izločilne boje se je uvrstil še Tobija Šubic, ki se je v skupini zelo dobro boril, zmagal tudi tekmo v tretjem setu s 15:14, nato pa je v prvem krogu izgubil proti našemu Tadeju.
Zelo dobro so se v skupini borili in skoraj uvrstili naprej Jakob Biber, Jure Malenšek, Filip Štrovs, Tomaž Sagadin, malce več pa je manjkalo Jonu Kovačiču in Žigi Janhubi.
V mešanih dvojicah sta nastopila samo Matic in Tadej, vsak s svojo partnerko iz drugih klubov. Žal pa nam žreb ni bil preveč naklonjen in sta se udarila že v skupini. Boljša sta bila Tadej in Vesna Halič, ki sta na koncu ostala pod stopničkami, saj so nasprotni pari v polfinalu in tekmi za tretje mesto pokazali preveč uigranosti in dobre igre, kar je potem zadostovalo za 4. mesto.
Definitivno rezultati, ki smo jih dosegli niso slabi in bi marsikateri klub v Sloveniji želel imeti take rezultate, pa vendarle verjamem, da so naši fantje sposobni še več in bi lahko napredovali vsi še kakšen krog tekmovanja dlje. Vse pa se začne že na prvem naslednjem treningu in gremo samo čimbolje in čimdlje naprej!
Matic