Tine in Tadej vsak z dvema zlatima medaljema

V soboto je v dvorani centra Bit potekal 1. turnir v sezoni 2022 za kategoriji do 11 in 17 let. Domov smo odšli s kar nekaj lepimi rezultati.

Začnimo v mlajši kategoriji, kjer sta nas zastopala Tine Perič Marovt v A kategoriji in Maj Mikolič v B kategoriji. Za Maja je bil to tudi prvi tak turnir in se je že takoj izkazal z lepo igro in rezultatom. V skupini je zmagal dve tekmi po treh setih, izgubil eno in si zagotovil napredovanje v izločilne boje. Tam je v četrtfinalu igral proti kasnejšemu zmagovalcu B kategorije, tako da je osvojil končno 5. mesto, kar je za prvič zelo spodbuden rezultat.

Tine je v A kategoriji prvi dve tekmi dobil brez večjih težav, v dvoboju s prvim nosilcem Pahorjem (Lendava) pa je po treh setih izgubil, a vseeno je napredoval v polfinale. Tudi v polfinalu je zmagal v dveh setih in v finalu ga je nasproti spet čakal Pahor in čas je bil za revanšo. Le-to je Tine tudi izkoristil in slavil zmago po treh težkih setih in se veselili prve zlate medalje.

V dvojicah je Tine igral s Tjažem Novakom Lešnikom (Sele-Vrhe), katerega je premagal v polfinalu. V skupini sta v prvi tekmi imela nekaj težav proti dvojici Matičič/Pahor in sta za zmago potrebovala 3 sete, v finalu, kjer sta nasproti stala ista nasprotnika pa sta slavila v dveh kratkih setih in tako je Tine domov odšel še z drugo zlato medaljo.

V 17ki smo imeli dve predstavnici, katerima se bom posvetil najprej. Zala Koder Može in Neža Špendal sta v dvojicah, ki so se igrale najprej osvojili eno zmago ter en poraz v svoji skupini. Z drugim mestom v skupini sta se uvrstili v četrtfinale, kjer sta bili od njiju boljši prvi nosilki Blazina/Bremec (Ljubljana).
V igrah posamezno sta obe osvojili drugo mesto v skupini, kar pa ni bilo dovolj za napredovanje v izločilne boje.

Pri fantovskih dvojicah se je najbolje odrezal Tadej Jelenc v paru z Vidom Koščakom (Mirna), premagala sta prav vse in se veselila zmage ter zlate medalje. Na stopničkah sta se jima pridružila Samo Stanovnik in Lan Valenčak na tretjem mestu. V četrtfinalu sta svojo pot na tem turnirju končala Nikita Peshekhonov in Matic Cerar, v skupinah pa si napredovanja niso zagotovili Jakob Biber/Jon Kovačič ter Jure Malenšek/Tobija Šubic.

V igrah posamezno si je novo zlato medaljo priigral Tadej, ki se je tako v finalu kot polfinalu moral potruditi in zmagati v treh setih. Četrto mesto si je priigral Nikita, peto mesto pa Lan. Iz skupine so se v osmino finala uvrstili še Matic, Jure, Samo ter Tobija, vendar v četrtfinale ni šlo. V skupini sta žal obstala Jon in Jakob.

Vse rezultate tega turnirja najdete na povezavi: https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament/matches?id=FE179F6F-2C76-4814-ABEE-6DFF940A1B0A&d=