Tita Strušnik dvojna zmagovalka 1. turnirja do 15 let

V soboto, 12. 10. 2024, so se igralci v spremstvu Jake Ivančiča in Natalije Peshekhonove udeležili 1. turnirja do 15 let v letošnji sezoni. Zaradi bolezni je na turnirju nastopilo le 10 medvoških igralcev. Največ čestitk pa si tokrat znova zaslužijo naše punce!

V kategoriji fantje posamezno se je po dobrih predstavi iz skupine uspelo uvrstiti Naju, Timu in Ianu, vendar so v izločilnih bojih vsi klonili proti boljšim nasprotnikom. V kategoriji moških dvojic sta se od naših najbolje odrezala Naj in Ian, ki sta v skupini dosegla eno zmago, kar pa žal ni bilo dovolj za uvrstitev v nadaljnji del tekmovanja.

Kako se morajo naši fantje izkazati naslednjič, pa so jim pokazala dekleta – na čelu s Tito. V skupinskem delu je do zmage prišla le Julija ampak je bila ena zmaga premalo za uvrstitev v izločilne boje kjer so kot postavljene nosilke že čakale Teodora, Mia in Tita. Mia je žal po napeti tekmi izgubila proti igralki iz ŠD Sele Vrhe. Sta pa za povsem medvoško obarvan finale poskrbeli Teodora in Tita. Slednja je po dolgih in napetih treh setih slavila in si priigrala zlato medaljo!

V kategoriji dvojic so izmed deklet nastopile Teodora in Tita, Mia z soigralko iz BK Ljubljana ter Tia z soigralko iz BK Branik. Tia žal do zmage ni prišla so se pa zato ostale punce izkazale toliko boljše. Mia je z soigralko klonila šele v polfinalu proti prvima nosilkama, vendar sta nato z dobro igro slavile v tekmi za bronasto medaljo. Teodora in Tita pa sta brez večjih težav prišli do finala, kjer sta po treh setih in Teodorinem izpadlem zobu zmagali in se veselile zlate medalje.

S turnirja smo se vrnili s štirimi medaljami, sedaj pa držimo pesti, da po njih na naslednjem turnirju posežejo tudi naši fantje. Vsi pa seveda upamo, da je Teodori zobna miška v zameno za zob prinesla kakšen kilogram (ali pa deset) več.

JakaIvančič