Tokrat srebrne Prevalje za Medvode

V soboto je v Prevaljah potekal prvi turnir do 15 let v tej sezoni. Tokrat se ga je udeležilo 12 ogralcev našega kluba, od tega jih je polovica zaigrala prvič na turnirju te starostne kategorije za eno igralko pa je to bil sploh prvi turnir v njeni karieri.
Na turnirju so nas zastopali Eva Andrejaš, Maša Oblak, Neža Špendal, Žiga Podgoršek, Timotej Ušeničnik, Tadej Jelenc, Anže Breška, Lan Valenčak, Matevž Kovačič, Jakob Biber, Žiga Stanič in Jure Malenšek.
Pri dekletih velja pohvaliti Evo, ki je pokazala dobro in pogumno igro in prišla do polfinala, nato pa naslednji tekmi proti Ljubljančakama Anji Blazina in Ariani Korent izgubila in končala na končnem 4. mestu. Še malce dlje je prišla v dvojicah s Shano Rađenović (Konex), kjer sta prišli vse do finala, tam pa sta bili boljši Lendavčanki Koša in Bedič.
Preostali punci sta tokrat žal ostali brez zmage na turnirju, moramo pa pohvaliti Nežo, saj je bila prvič na turnirju in je predvsem nabirala izkušnje, ki ji bodo koristile na naslednjem turnirju, ko bo lovila tudi svojo prvo zmago.
Pri fantih so vsi zabeležili vsaj po eno zmago, najuspešnejši je bil Žiga Podgoršek, ki je končal tekmovanje na 2. mestu, na nehvaležnem 4. mestu pa Tadej. V četrtfinalu je svojo pot po ne najbolj uspešni igri zaključil Timotej. Ostali fantje se tokrat žal niso prebili iz skupine, si pa na koncu delijo 18. mesto.
V dvojicah smo največ stavili na Žigo in Timoteja, ki sta tudi opravičila to zaupanje, prišla sta vse do finala. Tam žal nista uspela premagati Koroše in Koščaka in smo tako zopet stopili na drugo stopničko. Iz skupine sta se v četrtfinale uvrstila še Tadej in Anže, ki sta potem žal izgubila proti dvojici Trobec/Kotnik, ampak odločena, da naslednjič vrneta in se onadva veselita zmage.
Pohvaliti velja tudi predstavo Žige Staniča in Jakoba Bibra, ki sta se borila v starejši kategoriji (oba igrata še v kategoriji do 13 let) in uspela priboriti tudi eno tesno zmago v dvojicah proti večjim in starejšim nasprotnikom ter dokazala, da ni vse samo v velikosti ampak tudi trmi in borbenosti.
Na koncu velja pohvaliti vse naše igralce, ki so v večini pokazali vse kar znajo in se predvsem borili po svojih najboljših zmožnostih, kar je glavni pogoj, da smo zadovoljni tudi trenerji. Zdaj sledi krajši premor v mladinskih kategorijah, kar se tiče slovenskih turnirjev, naslednji je novembra v Kungoti, ko se bodo prvič letos pomerili igralci v kategoriji do 11 let.