Tokrat trije naslovi na Državnem članskem prvenstvu!

Prvi vikend v februarju je že tradicionalno rezerviran za največje domače tekmovanje. Tudi to leto se je v tem času odvilo že 63. državno prvenstvo za posameznike in dvojice. Naš klub se je na tekmovanje odpravil z visokimi ambicijami in na koncu smo bili z izkupičkom zelo zadovoljni. Od naših so na tekmovanju nastopili: Petra Polanc, Lina Pipan, Miha Ivanič, Miha Ivančič, Jaka Ivančič, Matic Ivančič, Rok Jerčinovič, Grega Šuštar, Tej Kolar, Gal Bizjak, Rok Kuprivec, Mateja Manić, Kevin Lenarčič, Žiga Podgoršek, Blaž Jelenc in Jaka Perič Marovt.

V igri moških posamezno smo še vedno največ upov polagali na Miha Ivaniča. Kljub temu, da Miha trenutno ni 100% v procesu treninga in je v obdobju, ko mu badminton ni prioriteta, je pokazal, da ima velik občutek in talent. Brez izgubljenega niza se je uvrstil v finale, kjer sta se pomerila z Andražem Krapežem (BK Bit). Oba sta pokazala visok nivo igre, a v tretjem setu je Mihu zmanjkalo moči in nasprotnik se je veselil prvega naslova. Miha je pokazal, da je tudi na ta način povsem konkurenčen in si zasluži iskrene čestitke za srebrno medaljo. V polfinalu pa se je s kasnejšim zmagovalcem srečal tudi Miha Ivančič. Miha je ravno tako prišel do tretjega seta, vendar pa tam nasprotniku ni uspel vriniti svoje igre in se zato moral na koncu zadovoljiti z bronom. V tej kategoriji velja pohvaliti še mladega Roka Kuprivca. Rok se je prebil vse do četrtfinala, kjer ga je ravno tako ustavil Krapež. Rok je nesporen talent in ima s pridnim delom pred sabo lepo badmintonsko prihodnost.

V kategoriji ženske posamezno je naša prva violina Petra Polanc naletela na zahteven žreb. Vseno se je brez večjih težav uvrstila v finale, kjer se je pomerila s Kajo Stankovič (BK Ljubljana). Petra je začela odlično in imela v prvem setu tudi nekaj zaključnih žog, a jih ni uspela izkoristiti. Nasprotnica je bila na koncu boljša z rezultatom 25:23, 21:14. Petri vse čestitke za borbeno igro do zadnje točke in osvojeno srebrno medaljo. Pohvaliti velja tudi Lino za četrtfinalno uvrstitev.

V kategoriji moških dvojic smo imeli kar nekaj močnih parov. Jaka Ivančič in Miha Masten (BK Branik) sta se že v prvem kolu pomerila s kasnejšima finalistoma, bratoma Turk (BK Mirna). Rok Jerčinovič in Miha Ivančič pa z navezo Krapež/Zalar (BK Bit). Še en mladi par Kuprivec/Bizjak pa je moral v boj z Ivaničem in Krivcem. Rok in Miha sta se uvrstila v polfinale, kjer pa sta v napeti končnici klonila proti Turkoma. Miha Ivanič je bil kot rečeno s partnerjem Gašperjem Krivcem (BK Mirna) v spodnji polovici tabele in fanta sta dokaj gladko prišla v finale. Tam sta oba prikazala vrhunsko igro in morda kar malo presenetila brata Turk. Miha in Gašper sta zmagala v dveh setih in se tako zasluženo veselila naslova državnih prvakov.

V kategoriji ženskih dvojic smo bili priča drugemu naslovu za naš klub. Petra je zaigrala s Kajo Stankovič (BK Ljubljana). Dekleti nista bili niti za trenutek ogroženi in sta suvereno obranili naslov državnih prvakinj.

Nekaj podobnega je bilo tudi v mešanih dvojicah. Miha in Petra sta trenutno zagotovo najmočnejši par v Sloveniji. Tudi onadva sta brez večjih težav prišla do naslova, tokrat že tretjega zapored. Čestitke, naj kar še traja. V tej kategoriji velja pohvaliti tudi naše mlajše igralce. Gal in Lina sta le za las v končnici tretjega seta izgubila proti kasnejšima polfinalistoma Lonzariču in Vračarjevi (BK Branik/BK Olimpija). Ravno tako pa je bil zelo uspešen tudi Rok Kuprivec, ki se je s partnerko Zalo Žuran (BK Branik) uvrstil v četrtfinale.

Končni izkupiček so trije naslovi, dve srebrni medalji in dve bronasti medalji. Vsem igralcem iskrene čestitke in naj se osvajanje medalj nadaljuje še naprej, tako doma kot v tujini.