Trije naši predstavniki na Evropskem prvenstvu 2021 v Kijevu

Trije naši igralci Petra Polanc ter Mihata Ivanič in Ivančič so se uspeli kvalificirati na letošnje Evropsko prvenstvo v Kijev. Tega je poleg naših igralcev zaznamoval tudi koronavirus, saj je poskrbel, da se kar dveh final ni odigralo, saj sta dva od finalistov bila na dan polfinal pozitivna na testu in se zaradi tega nista mogla boriti za naslov evropskih prvakov.

Kar pa se tiče naših igralcev objavljamo zapis selektorke Maje Kersnik, objavljen na spletni strani BZS:

“Za nami je posamično evropsko prvenstvo, katerega zapuščam z mešanimi občutki. Prvo želim poudarit, da je bilo za to prvenstvo manj prostih mest kot na vseh prejšnjih evropskih prvenstvih, zato je že sama kvalifikacija na tekmovanje lep dosežek. Od naših igralcev je najprej nastopila Petra Polanc med posameznicami. Zaigrala je proti Angležinji Redfearn. Obe igralki sta še mladi in v prvem setu je Petra začela dobro, dovolj odločno in potrpežljivo, kar ji je prineslo vodstvo večji del seta. Žal je na koncu seta sledil padec koncentracije, nekaj neizsiljenih napak, kar je nasprotnica izkoristila in set dobila. V drugem setu je Angležinja dvignila tempo, zaigrala precej agresivno, čemur se kljub borbi Petra ni uspela upreti. Kot druga sta nastopila Miha Ivančič in Petra Polanc v mešanih dvojicah. Vedeli smo, da bo tu izjemno težko, saj sta za nasprotnike dobila 5. nosilce, nizozemski par Tabeling/Piek. Naša igralca se nista niti malo ustrašila in po mojem mnenju prikazala eno svojih boljših iger. Rezultatsko se sicer nista toliko približala, vendar sta odigrala lepo število dolgih ralijev na izredno visokem tempu in nivoju. Cilj je, da sedaj izluščimo nekaj zadev, katere bomo poizkušali nadgraditi, poleg tega pa je cilj, da igralca postaneta še bolj sigurna in samozavestna v tistih elementih igre, v katerih sta bila enakovredna kakovostnima nasprotnikoma. Žal mi je za Miho Ivaniča. Miha je imel v nasprotniku Bosniuku (Ukrajina) možnost  za napredovanje in posledično lep rezultat, a se žal ni izšlo po načrtih. Igra že v samem začetku ni stekla kot bi si želeli, manjkala je tista sproščenost, ki Mihu da hitrost v nogah in sproščenost za variacijo v roki. Vseeno pa je treba poudarit, da gre tu za izjemen rang tekmovanja, kjer so zbrani igralci svetovnega kova in že celotno dogajanje je velikega pomena, vseeno pa predstavlja tudi dodaten stres. Zagotovo je bilo to tekmovanje tudi v tej smeri odlična in neprecenljiva izkušnja. Gremo z dvignjeno glavo naprej na delo.”

Rezultate naših tekmovalcev ter ostalih tekem pa najdete na tej povezavi: https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament/matches?id=2A10DA8B-3B2F-4FBD-8B22-7722FA005F56&d=&c=SLO