Uspehi naših igralcev v februarju in marcu

Februar in marec sta bila za naše igralce zelo pestra meseca, nastopili so namreč na več različnih turnirjih. Konec marca pa se bliža še državno prvenstvo do 19 let, ki ga fantje že težko pričakujejo. Dosežki naših igralcev v teh dveh mesecih so povzeti v spodnjem članku.

10.2. je v Brežicah potekal 2. turnir do 15 let in ponovno je med našimi igralci najboljši rezultat dosegla Teodora Milivojević – 2. mesto med posameznicami. Teo je zelo težka tekma čakala že v četrtfinalu. Dekleti sta odigrali 3 tesne sete, dvoboj pa je trajal kar 41 minut. Za uvrstitev v finale pa je morala Teodora premagati še aktualno državno prvakinjo Arijaldo Mustafic, kar pa ji je po naporni tekmi tudi uspelo. V finalu ji je zato žal zmanjkalo nekaj moči za zlato medaljo.

Na Dolgem mostu pa se je 10. februarja odvijalo 11. državno veteransko prvenstvo, ki ga je organiziral Badminton klub Ljubljana. Na tekmovanju se je pomerilo 78 veteranov.
Iz našega se je tekmovanja udeležilo 6 igralcev, ki so skupno osvojili kar 7 medalj. Najuspešnejša sta bila Franci Barbič in Jani Jamnik – postala sta namreč državna prvaka v kategoriji moške dvojice 55+!
 
Ostali rezultati:
Barbič Franci, Jamnik Jani – 1. mesto MD 55+
Repše Igor 2. mesto XD 55+, 3. mesto MD 45+
Peškir Gregor 2. mesto MD 35+,
Pavšek Janez 5. mesto XD 45+
Ivančič Minka 3. mesto ŽD 45+, 5.mesto XD 45+

V mesecu marcu pa je ponovno zablestela Teodora. Kot edina predstavnica našega kluba se je udeležila 11. Donut cupa 2024, ki je potekal v Kungoti. Osvojila je kar dve medalji! Srebro med posameznicami in zlato v ženskih dvojicah.

Na koncu pa sledi še uspeh naših fantov na 2. turnirju do 17 let.
 
Fantje posamezno U17
Nikita Peshekhonov 1. Mesto
Matic Cerar 3. mesto
 
Mešane dvojice U17
Matic Cerar in Tinkara Alič (BK Olimpija) 1. Mesto
 
Med dekleti do 11 let pa je zmago v B kategoriji osvojila Maja Glavina.

Pretekli vikend pa je na Mirni potekal prvi krog slovenske badmintonske lige. Naš klub je nastopil tako v prvi kot v drugi ligi. Žal sta tokrat obe ekipi odšli domov brez zmage, so pa naši igralci odigrali veliko tesnih tekem, ki so jih žal izgubili po treh napornih setih.

V zaključku bi rada še poudarila, da smo hvaležni vsem staršem, ki svojim otrokom omogočite udeležbo na badmintonskih turnirjih. V klubu se namreč zelo trudimo, da bi otroke navdušili nad tekmovanji – zato tudi organiziramo klubske turnirje in skrbimo za klubsko lestvico, vendar večina otrok še vedno ne želi nastopiti na tekmovanjih BZS. Močno upamo, da se bo situacija v prihodnje izboljšala in bomo lahko nadaljevali nizanje naših dosežkov, tako na slovenski, kot tudi na mednarodni ravni.

TajaP