Uspešna sobota za Medvoščane v Kungoti

Preteklo soboto sta v Zgornji Kungoti potekala turnirja do 13 let in B turnir. Medvoške klubske barve so tokrat zastopali: Eva Andrejaš, Gal Bizjak, Bor Furlan, Tadej Jelenc, Kevin Lin Lenarčič, Maša Oblak, Jaka Perič Marovt, Lina Pipan, Žiga Podgoršek, Timotej Ušeničnik, Matic in Živa Žagar.

Pri fantih posamezno do 13 let se je iz skupine uspelo uvrstiti: Žigu, Timoteju, Maticu, Jaku in Kevinu. V četrt finalu sta obstala Matic in Jaka, kjer slednji ni uspel izkoristiti petih zaključnih žogic v dveh nizih. V polfinalu se je ustavilo tudi Timoteju, ki pa je na koncu žal izgubil tudi tekmo za tretje mesto. Najboljše sta se odrezala Žiga in Kevin, ki sta se v napetem finalu udarila za zmago. Po dolgih in napetih treh nizih se je zmage veselil Žiga (21:19, 17:21, 23:21).

V kategoriji fantje dvojice do 13 let so iz skupine prišli vsi naši tekmovalci. Tadej se je s svojim partnerjem ustavil v četrtfinalu. Ostala naša para Podgoršek/Lenarčič in Perič Marovt/Ušeničnik pa sta se pomerila v finalu, kjer sta bila Žiga in Kevin malce boljša in zmagala (21:12, 21:18).

Pri dekletih posamezno do 13 let je iz skupinskega dela prišla le Lina, ki je v polfinalu igrala z večno tekmico in partnerko pri dvojicah, Špelo Alič. Po težkih in napetih treh setih je Lina priznala poraz (21:8, 19:21, 21:17). Na koncu je z zmago za tretje mesto domov odnesla bronasto odličje.

V kategoriji dekleta dvojice sta iz skupinskega dela prišli, vsaka s svojo partnerko, Eva in Lina. Eva je z Niko Bedič v polfinalu morala priznati premoč Pipan/Alič Š.. A v tekmi za tretje mesto ugnala navezo Alič T./Matovič. Pipan/Alič Š. pa sta imeli v finalu precej dela in na koncu težko priigrali prvo mesto (24/22, 21:19).

Gal je bil edini naš predstavnik na B turnirju, a se mu ob starejših tekmovalcih ni uspelo prebiti iz skupinskega dela.

Čestitke vsem nastopajočim, še posebej Boru za katerega je bil to prvi turnir.